Egyik posztunk majdnem megihlette olvasónkat. Végül nem posztunk okán, de írt nekünk egy levelet. Alább olvashatjátok.

Kedves Furdancs!

Éppen reggeli kávémat, álmos fejjel hörpölgetve olvastam humoros írásodat a bojlerszerelő nagyapával, ami gyerekkori emlékeket ébresztett fel bennem. Az én nagyapám is hasonló habitusú, az a keményvonalas fajta, aki a hatvanas években a tervhivataltól kikérhető háromféle építési terv közül kiválasztott egyet és két három év alatt, Szentendrén felépítette a hétvégi házat a két kezével és némi haveri/családi segítséggel. Hozzáteszem, a mai napig áll a ház és szerintem atomtámadás ellen is véd, mert "nagyapád nem spórolta ki belőle a cementet"
 

Körülbelül itt tarthattam a nosztalgiázásban, amikor csengettek. A vízművek munkatársa szólt, hogy két óra hosszára elzárják a vizet. akkor még nem sejtettem, hogy ez a levél meg fog születni. Pár órával később a ködös idő miatt kialakult rosszkedvemet, gondoltam, elütöm egy jó kis mosással. Szépen behelyeztem a ruhákat a mosógépbe, elindítottam a programot és ahogy a víz elzárása után lenni szokott, óriási prüszkölő hangot hallottam, majd folyt a víz, vagy mégse folyt. Egy perc múlva elkezdett villogni a mosógép kijelzője, hogy problémája van. A használati utasítás gyorsan megmondta, hogy bizony nem jön a víz kellő intenzitással, úgyhogy pucoljuk ki a szűrőt. Fogtam egy régi fogkefét, majd elzártam a csapot, utána a cső másik végét kicsavartam a mosógépből és kitisztítottam a fogkefével.
 
furdincs-01.jpg furdincs-05.jpg
furdincs-03.jpg furdincs-04.jpg
furdincs-06.jpg
Ekkor láttam meg, hogy a kis szűrő, ami a csőben van, a hatalmas, robbanásszerű vízsugártól elmozdult és elzárta a víz útját. A tisztogatás után fogtam és visszaigazítottam, majd visszatekertem helyére. Ha már a mosógép mögött matatunk, a hátra esett macit és egyéb vackokat is kihalászhatjuk onnan. Ekkor még annyira a lábamban volt a boogie, hogy gondoltam az alsó szűrőt is megtisztítom. Ebben végül nem volt szennyeződés, ellenben megtanultam, hogy ha nem akarunk felmosni, a mosógéppel ki kell szivattyúztatni a vizet, mielőtt a szűrőt kiszedjük. Felmostam.

Üdv
Nyájas Olvasó

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek