Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Flex vs. disznó

Hazánk egyik legnépszerűbb csapatsportja a disznóvágás. Ezen kár vitatkozni. Minden olyan jellemzője adott ennek a tevékenységnek, ami valódi sporttá teszi. A semmivel össze nem téveszthető sportruházattól kezdve a speciális étrend kiegészítőkig (pálinka). A hobbiböllérek országában  nem is számít embernek, aki legalább egyszer nem vett részt disznóvágáson. Az alábbi videón megfigyelhetjük, hogy miként dolgoznak az igazi profik és hogyan hívják segítségül a technológiát. Az embernek könny szökik a szemébe ennyi remek és vidám sportember láttán.

Megvan a nyertes!

Örömmel jelentjük be, hogy nagy nehezen megszültük karácsonyfatalp játékunk végeredményét. Rengeteg csodálatos fotót küldtetek. A mi egybehangzó választásunk Szenyó nevű olvasónk kompozíciójára esett. Ez a fotó egyben tükrözi a karácsonyi készülődés izgalmát, és a talpba faragó ember magányosságát. Érződik a fotóról, hogy a munka végeztével a főhős, felesége és gyermekei elismerő pillantásaitól megrészegülve, igazi férfiként áll majd a kész mű mellett.

Gratulálunk Szenyó! Választhatsz egyet a Cser Kiadó kiadványaiból.

Íme a nyertes fotó

Photo 2012.12.23. 11 50 41.jpg

Tűzijáték házilag

Most, hogy lassan vége a bejglikómának, ideje felkészülnünk a szilveszteri mulatságra. Sok mindennel elkápráztathatjuk barátainkat, ivótudományunk mellett például házilag készített tűzijátékkal. Nyilván egyszerűbb és biztonságosabb szaküzletben beszerezni az ilyenkor használatos robbanó kütyüket, de ha mindenképpen szeretnétek egy kis izgalmat csempészni a következő pár napba, akkor IDE kattintva egy egészen korrekt leírást találtok arról, hogy hogyan és miből készíthettek tűzijátékot házilag. Vigyázat! Angolul van.
Hangsúlyozom még egyszer, hogy inkább szaküzletben beszerzett petárdákkal és tűzijátékokkal köszöntsétek az újévet! Nem jó dolog, ha Győrfi Pál mondja az újévi köszöntőnket.

Barkácsmentes boldog karácsonyt!

Ezzel a gyönyörűen feldíszített létrával kívánunk boldog karácsonyt mindenkinek. Ne feledjétek el lefotózni karácsonyfátok talpát, hogy aztán nyerjetek a játékunkon. Részletek ITT!

Dolly Rambo a Furdancson

Azt az olvasóvesztést nem kockáztatnánk meg, ami azzal járna, hogy az alábbi videóval kívánunk boldog karácsonyt. Mindenesetre egyik barátunk (Roby) felhívta szíves figyelmünket Dolly Rambo művészetének furdancsos vonatkozására. Nem tudjuk, hogy mi ez, de biztos vagyok benne, hogy a Subbán már volt róla szó, sőt szorgalmaznék egy tényfeltáró cikksorozatot e nagyformátumú művész munkásságával kapcsolatban. Lássuk, halljuk!

Karácsonyfatalp-játék

Ilyentájt hazánk piacvezető barkácsmutatványa a fenyőfa befaragása a talpba. Összehozza a családot, néhány esetben pedig szétzilálja azt, szerencsére csak rövid időre. Mindannyian részesei voltunk már annak a pillanatnak, amikor a család együtt énekli a "mennyből az angyalt", közben mindenki a fát nézi, rajta a sok fényes kütyüvel. Csak apuka bámulja büszkeségtől könnyes szemmel a karácsonyfa talpát. Jól sikerült, mondogatja magában. Nos arra gondoltunk, hogy szívesen osztoznánk büszkeségetekben! Küldjetek fotót karácsonyfátok talpáról. Akár a már elkészült művet szívesen látjuk, de küldhettek "így készült" fotókat is. A pályamunkákat a furdancsblog@gmail.com címre várjuk. Szerkesztőségünkben kézfeltartással szavazzuk meg a nekünk legjobban tetsző talpat. A nyertes választhat egy könyvet a Cser Kiadó webshopjában fellelhető készletből. A fotókat december 28-ig várjuk.

Egyelőre elmaradt a világvége, így még érdemes elgondolkodni egy jó kis bunker telepítésén. Talán van még rá idő. Jól jön ilyenkor, ha példát veszünk a hidegháborúban edződött, állandó atomfenyegetettségtől frusztrált amerikaiakról. Ilyenkor ők semmit nem bíznak a véletlenre.

Bár manapság már inkább villanyégőkkel kölcsönzőnk megfelelő megvilágítást a karácsonyfának, akadnak sokan, akik inkább az analóg megoldást választják és gyertyával díszítik fájukat. A csillagszóró pedig nem nagyon helyettesíthető elektromos készséggel. Évről évre hallani lángoló karácsonyfákról a hírekben. Egy szó, mint száz: nincs lehangolóbb annál, amikor éneklés, vagy ajándék bontogatás közben lángra kap a fa. Apropó: ide kattintva is lángoló karácsonyfát találtok, de ennek azért lehet örülni, még holnapig.

Ettől a látványtól elkedvetlenedik az ember

Úgy gondoltam, hogy a fentiek okán emlékezzünk meg néhány tűzoltásra alkalmas eszközről. Nézzük!

A kispolskiból készült hókotróról szóló megemlékezésünk kapcsán, Szenyo nevű olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi videóban látható házi készítésű szíriai tankra.

Kívülről elég sufninak tűnik, viszont egész jól felszerelt kis harckocsiról van szó. A páncélzattal nincs gond, a navigációt négy kamera segíti. Az ötödik kamera a célzásban van a tüzér segítségére. A tankra szerelt gépfegyver célzóképe, egy LCD képernyőn látható a tank belsejében, a fegyver mozgatásában egy PS1 kontroller segít. Gyaníthatóan ezzel lehet tüzelni is. Csodálatos.

Forrás: hackaday.com

A karácsonyi készülődés napjait éljük. Érdemes elgondolkodni talán azon is, hogy milyen hangszeres kísérettel adjuk majd elő a "Mennyből az angyalt" a fa árnyékában. Itt alul ez a két kínai fickó, egész jól elvan. Zöldségekből barkácsolnak hangszereket. Ugorjatok neki ti is, aztán ha kész vagytok, még marad pár napotok kigyakorolni és összepróbálni a harmóniákat.

Forrás: GreenThing

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek