Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Építsünk hajót?

Régen tervezünk egy cikksorozatot az otthoni hajó vagy legalább csónaképítésről. Jómagam hosszú ideje vonzalmat táplálok a téma iránt, gyerekként sokat jártam egy tihanyi vállalati üdülőben, ahol a helyi vitorlás szakosztály mellett volt egy kis hajóépítő műhely is. Az itt dolgozó mester nem csak javított, hanem időnként egy-egy új (kalóz osztályú) vitorlást is épített. És bizony az ott látottak elég mély nyomot hagytak bennem.

Egy ilyen cikksorozat megalkotása azonban nagyobb lélegzetű dolog. Jó volna, ha kiderülne, olvasóink igényelnének-e egy ilyen sorozatot, és ha igen, milyen jellegű írásokat olvasnának szívesen? Egy konkrét építés lépésein haladjunk végig, pontosan bemutatva a folyamatokat, vagy inkább több lehetőséget mutassunk be? Milyen méretű és stílusú hajó legyen a megépítendő darab? Örülnénk, ha ezen első írás elolvasása után minél többen írnák meg nekünk, akár itt kommentben, akár a facebookon, hogy mi a véleményük.

Bolygónk benépesítésének egyik fontos eszköze volt, hogy megtanultunk közlekedni a vízen. Aki olvasott már Heyerdahl Kon-Tiki és Ra expedícióiról, netán látta a filmet tudhatja, hogy néhány összekötözött fatörzsön vagy nádkévén akár óceánokat is át lehet szelni. Manapság házilagosan persze inkább fából érdemes építeni, vagy mint ebben a cikkben látjátok majd, acélból.

lux-1350-34.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek