Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dizájnos kutyaházak

A kutya az ember legjobb barátja ugyebár. Na nem minden emberé, de vannak jó páran, akik akár még a barátságon is túlmennek, ha kedvencükről van szó. Elég, ha csak a különböző, olykor teljesen értelmetlen, kutyák számára gyártott kiegészítőkre gondolunk. Amellett, hogy egy komplett iparág ügyködik azon, hogy a lehető legnagyobb mértékben kényeztessük kedvencünket, léteznek a kutyatartásnak olyan kellékei is, melyek beszerzése, esetleg elkészítése nem tekinthető túlzásnak. Ilyen például a kutyaház. Önmagában semmiképp nem túlzás egy kutyalak, azonban ezzel is túllőhetünk a célon és túldimenzionálhatjuk kutyánkhoz fűződő viszonyunkat. Ami persze nem feltétlenül baj. Kreatív ötletekben nincs hiány, mint az az alábbi gyűjteményből is kiderül.
Forrás: diynetwork

kutyahaz_24 (1).jpg

kutyahaz_25 (1).jpg

A hét műtárgya: mágnes

A mágnes erőteret hoz létre maga körül, ami vonzó/taszító hatással van bizonyos fémekre és más mágnesekre. Az erőtér egy északi és egy déli pólusból áll, a hasonló pólusok taszítják, a különböző pólusok pedig vonzzák egymást. A mágnes erőterét Tesla (=10 000 Gauss) mértékegységben mérjük, ennek nagysága függ a mágnes anyagától, típusától és méretétől. A mágnes vonzza a vasat és annak ötvözeteit (pl. acél), illetve a ritkábban előforduló kobaltot és nikkelt is.

image001.jpg http://www.camelcitydispatch.com

A mágnesek speciális vonzási képességéről soha nem szabad elfeledkezni: a legfontosabb, hogy kisgyerekek környezetében nagyon vigyázni kell, nehogy lenyeljék. Ha a gyomorba vagy az emésztőrendszerbe másik fémtárgy vagy mágnes kerül (vagy esetleg már került), akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, és műtéti úton eltávolítani.

Mára, szakértő segítséggel, olyan listát tárunk elétek, amely tisztába tehet néhány dolgot fejetekben, illetve számos, szigeteléssel és energiahatékonysággal kapcsolatos kérdésre is választ kaphattok. A témában felmerülő tévhitek vastaggal szedve, a válaszok pedig alattuk.

Az energetikai korszerűsítés azt jelenti, hogy megújuló energiát használok.

Az, hogy energetikailag korszerű az ingatlan azt jelenti, hogy jelentősen kevesebb energiát használunk ugyanolyan komfortérzet és életmód mellett, mint azelőtt. A megújuló erőforrások (pl. napkollektor) használata hasznos, de megtérülési ideje lényegesen hosszabb, mint az épület hőtartását segítő beruházásoké.

Minden energiahatékonysági beruházás egyformán megtérül.

Előbb-utóbb valóban megtérülnek ezek a befektetések, hiszen minden energiahatékonysági beruházás csökkenti az épület energiafogyasztását. A megtérülési idő azonban korántsem egyezik: bizonyos beruházások, mint a megfelelő szigetelés vagy egy komplex felújítás akár 2-4 év alatt is megtérülhet a tulajdonosnak, míg az ablakcsere önmagában kb. 19, napelemes rendszer kb. 8 év, a napkollektor pedig kb. 10, sőt, akár 20 év alatt hozza vissza az árát.

Ha megfelelően megtervezik a felújítást, biztos, hogy elérjük a kívánt energia-megtakarítást.

A tervezésnél optimális szigetelést a kivitelezés során a költségcsökkentés miatt gyakran gyengébb hatásfokú anyagra cserélik ki vagy silányabb minőségben helyezik fel és az épületszerkezet hibái is kritikus fontosságúak lehetnek a felújítás hatását tekintve. Hiába tervez be jó minőségű szigetelőanyagot a szakember, ha a tervezett építési vagy felújítási költségek túllépése miatt a megrendelő alacsonyabb árfekvésű vagy rosszabb minőségű szigetelést választ. Ennek később az épület tervezett energiafogyasztása látja kárát, mely azonban nem feltétlenül látszik a lakcímke igazoláson.

Mindig a szigeteléssel kell kezdeni az épület felújítását.

Bár nem lehet egyértelmű sorrendet szabni, általában igaz, hogy először a fűtési igényt érdemes csökkenteni nyílászárók szigetelésével vagy cseréjével, illetve épületszigeteléssel. Ahol viszont nyílt égésterű kazán üzemel, ott ezt nem javasolják, illetve csak akkor, ha valami légtechnikai megoldást is alkalmaznak, mert a rosszul elvégzett ablakcsere szakértők szerint életveszélyes lehet.

A nyílászáró csere és a szigetelés csak együtt valósítható meg.

Ablakot úgy is lehet cserélni, hogy a régi tok bent marad; így nem kell bontani a szerkezetet, tehát a cserét a homlokzat szigetelése után, a második ütemben is végre lehet hajtani. Ha viszont kibontják a tokot, akkor előbb kell végrehajtani az ablakcserét, és ehhez lehet majd igazítani a hőszigetelést. A megoldás hátránya, hogy amíg a falakat le nem szigetelik, hőhíd alakulhat ki, elindul a penészedés.

tevhitek01.jpg

Kartonszinti

Tegye fel a kezét, aki emlékszik még az úgynevezett Pille orgonára. Ez a kis hangszer annyira egyszerű szerkezet, mint a barlangrajz, viszont sok csemetét indított el a zenei pályán a nyolcvanas években. Mai ajánlatunk erre a hangszerre emlékeztet. Hangzását tekintve mindenképpen. Valószínű, hogy aki járt elektrotechnika szakkörre, már találkozott ilyesmivel. Az elektronikán kívül nem sok minden kell hozzá: alufólia, némi szigetelőszalag és egy kartonlap. Ha elmerülnétek a hangszer elkészítési módjában, ITT megtehetitek.

kartonszinti.jpg


Ha elkészültetek, akkor akár indulhattok is vele a még javában zajló játékunkon. Részletekért katt az alábbi képre. Hajrá!

hangold_ujra_logo.png

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy új lakásba költözhet, különösen, ha szűkösek az anyagi lehetőségei. Márpedig ilyen esetekben számos körülményt kell figyelembe venni, hogy jusson is, maradjon is. A lakhatás ugyan a legfontosabb, a központtól való távolság, a beszerzési lehetőségek is fontos tényezők. Ezen túlmenően azonban a lakás nagyon alapos állagfelmérése legalább ilyen fontos, mert egy elhanyagolt lakás rendbe tételéhez vagy nagyon sok pénzre van szükség, vagy ennek híján a fokozatos rendbetétel sorrendjét kell ésszerűen meghatározni.

DSC02788 (1).jpg

Jön a hétvége. Az előrejelzések szerint az időjárás nem kedvez majd túlzottan a szabadtéri programoknak, ezért inkább kápráztassuk el gyermekünket zárthelyi barkácsmutatvánnyal. Néhány deszka, pár zsanér, egy konzervdoboz, valamint némi gumipók segítségével egy igen mutatós, bár kevésbé hatékony játékszert építhetünk. Párunk és gyermekünk szemében egyaránt hatalmasra növünk, ha szerszámot ragadunk. Már csak ezért is érdemes foglalkozni kicsit a hétvégére ajánlott fa-katapulttal, ami esetünkben egy teniszlabda kilövésére hivatott. Nem túl messzire. A szerkezetről bővebben ITT olvashattok, a két videó a működéséről pedig ITT és ITT tekinthető meg. A feladat egyszerű. Hajrá!


katapult01 (1).jpg

katapult02 (1).jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A hét műtárgya: kesztyű

"There are some jobs that absolutely must be done by hand, but sometimes you wish you could use someone else's hands."
"Van néhány munka, amit mindenképpen kézzel kell csinálni, de néha jobb lenne valaki másnak a kezével."

LeeValley vicces, megint

A kesztyű célja, hogy megvédje a használója kezét: piszoktól, víztől, hidegtől, melegtől, dörzsölődéstől, vegyi anyagoktól, rezgésektől. Cél lehet még emellett az emberi bőrnél jobb tapadás elérése is, gondoljunk a rakodókesztyűkre vagy az autóskesztyűkre. A védelemmel viszont együtt jár a csökkentett kézkoordináció, ezt a hátrányt igyekeznek a gyártók különböző technológiai újításokkal kiküszöbölni.

image001.jpg

Programozható macskaetető

Városi legendaként kering egy történet egy cicáról, aki máig nem tisztázott módon jutott hozzá a bontatlan dobozban található májkrémhez. Röviden annyi történt, hogy egy srác megkérte egy barátját, hogy amíg néhány napig külföldön van, etesse a macskáját. Úgy látszik a barátot felkészületlenül érte a feladat és nem tudni, miért bontatlanul tálalta a cicának a májkrém konzervet. Ügyes. Néhány nap elteltével a hazaérkező srác, a macska által kibontott konzervdobozokkal teli konyhába érkezett. Mai ajánlatunk sem pótolhatja az emberi gondoskodást, de a mindennapokban azzal a nyugalommal lehetünk távol kedvencünktől, hogy cicánk legalább száraz eledelhez jut, az általunk előre beprogramozott időben és mennyiségben. Az alábbi képeken maga a szerkezet látható, a videókon pedig egy tesztüzem a működéséről. Nem mondom, hogy nem csinál koszt a tál körül, de majd a cica összeszedegeti.

macskaeteto01 (1).jpg

macskaeteto02 (1).jpg

Házi készítésű kajak

Kajakozni jó! Ezen kár is vitatkozni. Ha tudunk bánni az evezővel, akkor tényleg számít, hogy mibe ülünk bele túrázni. Ha nem, akkor meg teljesen mindegy, hogy milyen hajóval borulunk bele a vízbe. Az utóbbi esetre tökéletesen megfelel mai ajánlatunk. Ez egy műanyagcsövekből, ponyvából a "mindenre jó" Duct Tape segítségével összetákolt kajak. A PVC-csövek képzik a csónak vázát. Erre kerül a ponyva, ez lesz a hajó teste. A Duct Tape pedig, mint rögzítő eszköz jut fontos szerephez. Egyszerűnek tűnik, de inkább tanulmányozzátok az alaposan dokumentált elkészítési útmutatót. Külön kedvencünk, a leginkább az orvosi várókban látható műanyag szék, ami ülésként szolgál a kajakban.

kajak01.jpg

kajak03.jpg

kajak04.jpg

kajak02.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Lakóbiciklik

Most aztán tényleg itt a jó idő, elővehetjük korunk városi emberének egyik legkedveltebb divatkellékét, a kerékpárt. A bringa a praktikum mellett olykor az önkifejezés egyik eszköze is. A mai gyűjteményt nézegetve, nem biztos, hogy könnyen eldönthető, hogy a fotókon szereplő lakóbiciklik és utánfutók praktikusak, vagy inkább "önkifejeznek". Döntsétek el magatok. Egy biztos: fura darabok egytől egyig. Nézzük együtt.

bringahaz09.jpg

bringahaz01.jpg

A hét műtárgya: feszítővas

Mr. Furdancs írt már a pajszerről, de nem gondolhatta komolyan, hogy igényes, átfogó jellegű értekezés készülhet erről a szerszámról e kép nélkül:

image001 (1).jpg
Gordon Freeman, elméleti fizikus, a GameSpot Top10 hős-listájának 5. helyezettje, és hűséges barátja, a pajszer

Mire jó a feszítővas?

image002.jpg

A feszítővas kialakításának három lényeges komponense van:

  • élezett, ék alakú vég

  • szögkihúzó nyílás

  • az ék alakú vég és a nyél közötti íves hajlítás

Az ék alakú vég szolgál arra, hogy tárgyak alá vagy közé be lehessen nyomni, feszíteni a szerszámot. Ha ez sikerül, akkor az íves részt támasztékként használva nagy erővel kifordíthatjuk a feszítővas végét, ami a tárgyak eltávolodását eredményezi.

Zárfeltörő masina

Nyilván senkit nem buzdítunk arra, hogy a jövőben zárfeltörés segítségével próbálja meg gatyába rázni anyagi helyzetét, de figyelmetekbe ajánlunk egy igen ötletes, a témába vágó szerkezetet. A Wisconsini Egyetem kis diákjai olyan szerkezetet fejlesztettek, ami egy számítógépes algoritmus segítségével, megfelelő mechanikus szerkezetet működtetve, képes megfejteni egy számzáras lakat nyitási kombinációját. Mint az alábbi videóból is kiderül egy számítógép vezérelt motor tekergeti a számzáras lakat tárcsáját. Ezzel párhuzamosan, szintén komputeres vezérléssel egy másik eszköz rángatja a lakat szárát. Szemfüles megfigyelő hamar kiszúrja, hogy a rángató szerkezet valószínűleg egy Pontiac indítómotorjából kiszerelt behúzótekercs. A "rángatások" alkalmával a számítógépes program érzékeli és elemzi, hogy a mozdulat az egyik nyitási kódhoz tartozik-e vagy sem. Láthattunk ilyen módszert filmekben, de nyilván idegölő feladat kézzel végigtekergetni az összes kombinációt. A videó tanúsága szerint a masinának körülbelül két percbe telik megfejteni a zár kombinációját.

Forrás: hackaday.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Ez alkalommal egy igazán lenyűgöző fotógyűjteményt ajánlunk figyelmetekbe. Létezik egy Todd McLellan nevű kanadai filmes/fotós. Ez a figura néhány évvel ezelőtt a világ elé tárta a Things Come Apart (Dolgok darabokban) elnevezésű projektjét. A kezdeményezés pont azt takarja, amire a neve utal: szétszedett dolgok szépen lefotózva. A lenyűgöző fényképek nézegetése során simán könny szökik az ember szemébe, főként ha érez némi vonzalmat a műszaki dolgok iránt, és gyermekkora a villanyóra bámulásával telt. A művész munkásságában, saját honlapján merülhettek el leginkább. Most pedig könnyezzünk együtt! Mindet felismeritek?

toddirogep.jpg

toddbike.jpg

Kazoo sörösüvegből

Na jó, de mi a fene az a kazoo? Merül fel sokatokban a kérdés. A válasz röviden: egy hangszer. Méghozzá egy olyan hangszer, amivel bármilyen döglött bulit újra lehet éleszteni. Képzeljük el, hogy ittasan, már mindenkit kibeszélve üldögélünk egy baráti társaságban, sokaknak már a lefekvésen jár az esze, amikor egyszer csak előtoppanunk egy kazooval és rázendítünk bármilyen ismert dalra. Mondjuk erre:

Ehhez dalhoz feltüzelhetjük pár barátunkat is. A kazooról bővebben ITT olvashattok. A mai ajánlat tehát ehhez a hangszerhez kapcsolódik. Pontosabban egy ehhez hasonló hangszer elkészítési módját ajánljuk figyelmetekbe. Kinézetre ugyanis nem, de hangzását tekintve mindenképpen kazooról beszélhetünk. A műtárgy testét egy sörösüveg nyakából képezhetjük. A leírás szerint sűrűn körbe kell pontozni az üveg nyakát és megfelelő óvintézkedések mellett egyszerűen oda kell verni a palackot valahova. Ha ügyesen pontoztunk, akkor az üveg nyaka a pontozás mentén fog ketté válni. Nem tűnik hihetőnek, de ez ne zavarjon senkit. Azért ITT egy másik módszer a biztonság kedvéért. A továbbiakban illik kiigazítani az üveg nyakán képződött éleket. Szükség van még egy megfelelő méretű és megfelelő módon kilyuggatott zárókupakra és egy darab, a hangképzésért felelős zsírpapírra. A részletes leírást ITT találjátok. Ha jól dolgoztatok, akkor valami ilyesmit kell kapnotok:

kazoo.jpg

Péntek van, nyakunkon a hétvége. Mint azt számtalanszor említettük már, a barkácsolás, építkezés és ház körüli karbantartás elengedhetetlen kelléke a sör. Illetve a sörfogyasztás. A Furdancs történetében volt már szó különböző sörnyitási technikákról, most pedig itt egy újabb. Nyilván német barátaink fejlesztették ki, ezt az alábbi videón látható praktikus eszközt. Minek is vennénk el az értékes, sörivásra szánt időből nyitogatással, ha egy mozdulattal megoldható az egész. A videót látva, könny szökött a szemünkbe, olyan szép.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

A hét műtárgya: olló

Akkor vágjunk bele!
image001.jpg
Az olló nyíró szerszám: a két penge egymáshoz nagyon közel (gyakorlatilag a penge mentén egy pontban érintkezve), egymással szembe forog, és egyszerre mindig egy ponton nyírják szét az anyagot. Ezzel szemben például a csípőfogók élei találkoznak, a homlokcsípőfogók pedig a teljes vágási felületen egyszerre vágnak.
Az első ollók (Kr. e. 1500, Egyiptom) nagyjából úgy néztek ki, mint manapság a birkanyíró ollók:

image003.jpg

Eredeti elképzelésem szerint a képkeretet nem is kell elkészíteni, mert az csak úgy van és egyben terem valahol. Persze, hogy nem így van. Szerencsére nem tudtam nem észrevenni, hogy a szomszéd ház aljában épp egy képkeretező műhely üzemel. Darvas Tamás, a műhely egyik tulajdonosa, kalauzolt végig a gyártási folyamaton, a megrendeléstől a késztermékig. Tamás, aki végzett nagybőgősből lett képkeretező, amellett, hogy lelkesen, csillogó szemmel avatott be a keretezés fortélyaiba, beszámolt iparági érdekességekről is. Mint elmondta, a szakma igen mély gödörben van. Még ők, a legnagyobbak is készülnek olyan forgatókönyvvel, hogy lehúzzák a rolót. Alátámasztandó szavait, azzal a megdöbbentő információval sokkolt, hogy nemrég még háromszáz képkeretező működött Magyarországon, mára jó, ha tizenöten maradtak. Nézzük hát, hogyan dolgoznak ők.

Photo 2013.05.07. 7 33 12 (1).jpg Photo 2013.05.07. 7 33 32 (1).jpg

Üveghangfal

Komplex kis feladatot találtam mára. Mint azt páratlan vaslogikával, a poszt címéből is kikövetkeztethettétek egy üveghangfalat ajánlok a figyelmetekbe. Első, aztán második ránézésre is az üveg és a hangfal összeférhetetlennek tűnnek egy ilyen projekt kapcsán. Azonban Noah gondolt egy nagyot és összehozta a két dolgot. A dizájnosnak is mondható szobadísz eredeti funkciójának minőségéről, hogy hogyan szól, nem találtam sem adatokat, sem videót. Készítője szerint a vártnál elviselhetőbb hang jön ki belőle, de ezügyben hagyatkozzunk inkább a fantáziánkra. A szerkezet egy fém tartókonzolra felerősített üveglap, a közepén egy hangszóróval. A leírás szerint az üveglap nem csupán dizájnelem, hanem a hangképzésben is fontos szerepe van. Sőt, mondhatni, hogy maga az üveg az ami a hangszóróból érkező rezgésteket felerősíti. Azt, hogy mire jó ez az egész, majd a kommenetekben megfejtitek. Az elkészítési folyamatot ITT tanulmányozhatjátok.

glass01 (1).jpg

Lángoló telefontöltő

A napokban jött a hír, hogy idén olyan helyre megyünk horgászni, ahol nem nagyon van lehetőség arra, hogy feltöltsük a telefonjainkat. Egyszerűen azért, mert az úgynevezett természetnek a lágy ölén leszünk, ahol nincs áram. Lemerült okostelefonnal meg ugyebár hogyan fogom feltölteni Facebookra a kifogott halakról készült fotóimat. Elfogadhatatlan helyzet, ezt beláthatjuk. A modern horgászatnak az egyik fontos eleme a népszerűsködés. Egyszer, még Svédországban futottam bele egy kütyüboltban egy olyan alkalmatosságba, ami dörzshajtás segítségével annyira fel tudta tölteni a telefont, hogy legalább egy sms-t el tudjunk vele küldeni a koordinátáinkkal. Azóta itthon is láttam ilyet. A mai mutatvány is a vadonban táborozó, de a konzumvilágtól elszakadni képtelen embereknek nyújt segítséget. Ez a sepeciális, házilag készített nyílt lánggal működő telefontöltő bonyolultabb annál, hogy azonnal nekilássak, mindenesetre lenyűgözőnek találom a szerkezetet, melynek elkészítési leírását ITT találjátok. Javaslom, hogy csodáljuk meg együtt!

langolomobiltolto.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Az Interneten ténferegve, valami bolygóegyüttállásnak köszönhetően, napok óta az alább összegyűjtött fura bútorokba botlottam. Javarészt valódi repülőalkatrészekből készültek, de némelyikkel kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy pusztán egy repülőgép adta az inspirációt a dizájnhoz. Előnyt jelent az ilyen bútorok elkészítésekor, ha az ember mondjuk egy repülőgéptemető mellett lakik, vagy selejtraktáros az Airbusnál, esetleg baleseti helyszínelő légikatasztrófáknál. A gyűjteményben látható házilag készített és hivatásos dizájnerek által megalkotott darab is. Mindenesetre igen ötletes megoldásokra leltem, csodálkozzunk együtt!

repulobutorok-01.jpgKi ne ejtőzne egy fél turbinában?

A hét műtárgya: láncfűrész

Nem, nem lesz zombi. A láncfűrészt eredetileg orvosi célokra találták ki a XVII. században, segítségével kisebb károkozással tudták a csontokat fűrészelni.

image001.jpg
Kép: Wikipédia

Érdekesség, hogy a modern láncfűrészek történetének kezdetén, az 1920-as években, pár évvel korábbra datálódik az elektromos láncfűrész kifejlesztése, mint a benzinesé. Az első szabadalmi jogokat Andreas Stihl jegyeztette be, az ő nevével fémjelzett cég máig is az egyik legismertebb gyártó. ("Stahl Judit, Stohl Buci, Stihl fűrész", ugyebár.)

A korai példányok még akkorák voltak, hogy két ember kellett a működtetésükhöz, akár kerekeken is lehetett gurítani őket. A kohászat fejlődésével a felhasználható acél és alumínium alapanyagok minősége javult, a belsőégésű motorok is egyre kifinomultabbá váltak, így ma már kifejezetten könnyű, mondhatni kompakt láncfűrészek is kapható.

image002.jpg
Ez például egy kevesebb mint 4 kg-os láncfűrész

Ha vagytok annyi idősek, akkor személyesen is megismerkedhettetek a május elsejei felvonulások speciális hangulatával. Részemről gyerekként kimondottan szerettem vonulni. Értelmét akkor sem láttam, de volt vattacukor, virsli, államilag irányított transzparensek és integető bácsik. Emellett soha nem hallottam volna apám szájából a mai napig emlegetett mondatot: "Kisfiam! Ha jó leszel, apa iszik még egy sört." Nyilván vannak olvasóink között olyanok, akiknek vagy nincsenek, vagy csak homályos emlékei vannak munka ünnepéről, azokból az időkből, amikor még felvonulással tisztelegtek a munka ünnepének. Arra gondoltam hát, hogy ma megemlékezünk a felvonulások néhány összetevőjéről, kicsit másképp. Külön külön így vagy úgy volt már szó ezekről a kellékekről, úgyhogy ezekből szemezgettem ma.

kadar1.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek