Evőeszközök kifényesítése
2014.03.07. 05:00 | nos 0 Komment
Manapság az evőeszközök többsége rozsdamentes acélból készül. Az úgymond ünnepi "eszcájgok" természetesen csak ritkán, családi összejövetelek alkalmával kerülnek a terítékek mellé és így sokáig újszerű állapotban maradnak. Ám a mindennap használt evőeszközök egy idő után fokozatosan elvesztik a fényüket, színük pedig szinte észrevétlenül elszürkül. Ezt a gyakori mosogatás, a nem kellő szárazra törlésük miatt a felületükön kialakuló korróziós réteg okozza. A minden napi étkezésekhez használt kések éle is kopik, a villák köze is elszíneződhet és a kávés kanalakon lehet leginkább észrevenni a gyakori használat miatti fényvesztést és szürkülést. Nos, ezen viszonylag könnyű változtatni egy alaposabb utófényezéssel.
Fotó: Romy Alcoriza
Utolsó kommentek