Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Telefontartó bankkártyából

A mai mutatványt nyugodtan nevezhetjük villámbarkácsolásnak, tekintettel arra, hogy egyszerű, mint a barlangrajz. Irodai környezetben szinte biztos, hogy munkatársaink elalélnak kreativitásunktól, hölgy kollégáink pedig még azt is feltételezhetik rólunk, hogy akár még fát is tudunk vágni. Félmeztelenül! A legszebb az egészben az, hogy ezt az érzetet egy nyomorult, használaton kívüli bankkártya szétvágásával tudjuk elérni. Én legalábbis ezt vizionálom, de lehet, hogy csak nehéz gyerekkorom volt. A mai feladat tehát egy telefontartó, amihez mindössze egy bankkártya és egy komolyabb olló szükséges. Az alábbi fotókon az elkészítés menete. Hajrá!
Innen: Instructables

bankkartya02.jpg
Kotorj elő egy tetszés szerinti bankkártyát. Lehet pontgyűjtőkártya is, mindegy.

bankkartya03.jpg
Első vágás, a telefon vastagságához mérve. (ez ugyanaz a kártya, csak fordítva)

bankkartya01.jpg
Második vágás.

bankkartya05.jpg
bankkartya07.jpg bankkartya06.jpg
Kész!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A csodálatos iratrendező-kapocs

Nemrég már megemlékeztünk az irodai környezetben fellelhető iratrendező-kapocs, külföldiül Binder-clip, alternatív felhasználási módjairól.Például ITT. Sőt! Magunk is készítettünk egy iPhone-dokkolót belőle, ami a mai napig funkcionál. A neten kóvályogva belefutottam még néhány érdekes és ötletes megoldásba, a kábelkötegelőtől az irodai szobrászaton át a komplett ruháig. Idegyűjtöttem nektek őket. Csodálkozzunk együtt!

binder18.jpg

Irodai minifegyverek

A legokosabb az lesz, ha a hetet irodai barkácsolással kezdjük. Egy irodában elegendő kütyü áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy kis időre magára hagyjuk a nemzetgazdaságot, és felébresszük magunkban a kétkezi alkotás mélyen szunnyadó ösztönét. Egyébként pedig, bárki bármit mond, az ilyen tevékenység egyfajta meditatív állapotot eredményez, ami felszínre hozhatja a válaszokat, a világ nagy kérdéseire. Ha a főnök kérdezi, hogy mit csináltok, nyugodtan idézhettek szó szerint. Persze a balhét majd nektek kell elvinni. Találtam egy csinos kis gyűjteményt az irodai eszközökből megépíthető minifegyverekről. Katt a képekre! A teljes kollekciót ITT találjátok. Jó szórakozást!

Szerintem az lesz a legokosabb, ha a hetet egy ilyen, iratrendező-csipeszekből álló szerkezet elkészítésével kezditek. Minden más várhat, a GDP-vel meg majd lesz valami. Mindössze 60 darab csipesz, (külföldiül: Binder Clip) és az ujjaitok kellenek hozzá. Ilyesmit amúgy legutóbb a Csillagok háborújában láttam, abban a jelenetben, amelyikben az ifjú Luke Skywalker lézerkardozni tanul. Nyilvánvaló, hogy ez lőni nem fog, és tényleg csak messziről hasonlít arra a gömbre. A képre kattintva hozzájuthattok a "Binder-gömb" elkészítési módjához is

Ötletes iPhone-dokkolók házilag

A mai poszttal ismét lángra lobbantjuk az iPhone-hívők és tagadók közötti háborút. Így hét közepén érdemes kiengedni a gőzt. Erre remek lehetőség a kommentelés. Közben azért nézzétek meg, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre arra az esetre, ha szükségetek lenne egy iPhone-dokkolóra és inkább a barkácsolásban hisztek mintsem a vásárlásban. Mi itt a szerkesztőségben elkészítettük az egyik ilyen kütyüt, iratrendező-csipeszből. Tökéletesen funkcionál. Egyéb megoldásokért katt IDE!

dokkolo.JPG
A miénk ilyen lett.

Nyilván sokan találkoztatok már ezzel a fotóval, de úgy érzem, hogy nem mehetünk el mellette szó nélkül. Első ránézésre nem az ipari formatervezés remeke, de működik. Tartja a telefont és a kis guriga még a hangot is felerősíti valamelyest. Azt ugye nem kell leírni, hogy miként kell elkészíteni. Jó szórakozást!

iphoneguriga.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek