Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikroklíma

Két hét kánikula után sokunk ellenállhatatlan vágyat érez megismételni Amudsen sarkköri expedícióját, vagy elszegődni egy norvég fúrótoronyra kosztért-kvártélyért. A józanabbak vagy kevésbé romantikusak klímaberendezés megvásárlásán tűnődnek.

mklima16.jpg

A légteret hűtő megoldások sajnos nem mindenkinek megfelelőek hosszú távon. Már fájnak ízületeink a klímától (ha még nem, majd fognak), fülünk begyullad a ventilátortól és legalább az illúziójára vágyunk valami simogató, hűvös fuvallatnak. Egy pontszerűen ható lábhűtő spontán építését mutatom be most, csatlakozva a témában született előző írásainkhoz.

Nemrég bemutattunk egy házilag elkészíthető légkondit, arra az esetre, ha végképp elegünk van a forróságból a pénztárcánk meg üres. Facebook-oldalunkon szépen muzsikált a poszt, olvasóink közül ketten is bemutatták saját alkotásukat a témában. Átismételve a dolgot, a házi klímához mindossze egy tárolódoboz, mondjuk kiszuperált hűtőláda, egy ventillátor, igény szerinti mennyiségű könyökcső és hűtőközegnek némi jég szükséges.

Lássuk, mire jutott Zoltán! Elmodnása a szerint az alábbi pofás kis szerkezetet a legutóbbi nagy melegben rakta össze. Most is nagyon jól jött. Látható, hogy a tárolóedény egy otthon talált, használaton kívüli műanyagdoboz. Ilyet lehet kapni sok helyen, de meggyőződésem, hogy majd minden háztartásban kallódik néhány ehhez hasonló darab. A barkácsáruházban valamiért ellenállhatatlan vágyat érez az ember az efféle tárolóeszközök megvásárlására. Nem tudom, mi lehet ennek az oka, mindenesetre ha tehetném, indítanék egy nemzetközi kutatást a témában. Zoltán klímaberendezéséből a hideget egy szabványos szellőztető ventillátor juttatja a szabadba. Előnye, hogy passzentosabban fel lehet eszkábálni a dobozra. Ebből a légkondiból nem kevesebb, mint két csövön keresztül áramlik ki a hideg.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10410807_962303270488571_9032095296311495330_n.jpg?oh=fabdf86d68a80f66910ca6c35d13bf07&oe=562B5C2B

A következő pályamunka Ferencé, aki posztunkon felbuzdulva, a melegtől elgyötörten, a műhelyben talált hulladékokból szerelt össze egy hűtőberendezést. Ferenc tárolódoboznak egy hűtőládát használt. Annyi előnye biztos lehet a hagyományos műanyagdobozokkal szemben, hogy ez tovább tartja a hőt, így nehezebben olvad a jég a doboz belsejében. Itt is egy szabványos hűtőventillátort láthatunk, és igaz, hogy csak egy, de annál combosabb kivezető csövet. Kipróbálni egyelőre csak a hűtőből kivett ásványvizes palackokkal tudta, de elmondása szerint majd egy órán át szolgáltatott kellemes hűvős levegőt a gép. Jeges hűtőközeggel hatékony lesz a szerkezet.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11666110_932542026809338_6647097948135442171_n.jpg?oh=a8e0adbba36775bf6bc84abe31142546&oe=56241252

Kedves Zoltán, kedves Ferenc! Köszönjük, hogy megosztottátok velünk munkátokat.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Légkondi házilag, olcsón!

Az elmúlt hetek enyhe téli időjárása után beköszöntött az évszaknak megfelelő idő. Ilyenkor aztán sokaknak eszébe jut, hogy milyen jó is lett volna pénzügyi tartalékot képezni egy jó kis légkondira. Van aki el is kezdi a tartalékképzést, azonban hazánk lakossági megtakarítási tempóját alapul véve, tél lesz mire összegyűlik a pénz egy klímára. Akkor meg ugye jön a karácsony és már el is füstöltük a tartalékot. Ajánlunk egy olcsó és egyszerű, alkotója szerint ráadásul igen hatékony megoldást arra az esetre, ha pénzünk nem is de legalább tettvágyunk és melegünk van.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek