Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az ismert világ vége?

Tegnap kezdődött Párizsban a klímacsúcs, azaz az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény 21. Konferenciája. A klímacsúcson a világ összes országa részt vesz, és több mint 150 állam-, illetve kormányfő lesz jelen. A kéthetes konferencia fő feladata, hogy számot vessen a 2015 során a világ államaiból beérkező kibocsátás-csökkentési vállalásokkal, és megállapodjon ezek betartásának ellenőrzésében és későbbi felülvizsgálatában.

klímacsúcs párizs klímaváltozás apokalipszis

Mikroklíma

Két hét kánikula után sokunk ellenállhatatlan vágyat érez megismételni Amudsen sarkköri expedícióját, vagy elszegődni egy norvég fúrótoronyra kosztért-kvártélyért. A józanabbak vagy kevésbé romantikusak klímaberendezés megvásárlásán tűnődnek.

mklima16.jpg

A légteret hűtő megoldások sajnos nem mindenkinek megfelelőek hosszú távon. Már fájnak ízületeink a klímától (ha még nem, majd fognak), fülünk begyullad a ventilátortól és legalább az illúziójára vágyunk valami simogató, hűvös fuvallatnak. Egy pontszerűen ható lábhűtő spontán építését mutatom be most, csatlakozva a témában született előző írásainkhoz.

Légkondi házilag, olcsón!

Az elmúlt hetek enyhe téli időjárása után beköszöntött az évszaknak megfelelő idő. Ilyenkor aztán sokaknak eszébe jut, hogy milyen jó is lett volna pénzügyi tartalékot képezni egy jó kis légkondira. Van aki el is kezdi a tartalékképzést, azonban hazánk lakossági megtakarítási tempóját alapul véve, tél lesz mire összegyűlik a pénz egy klímára. Akkor meg ugye jön a karácsony és már el is füstöltük a tartalékot. Ajánlunk egy olcsó és egyszerű, alkotója szerint ráadásul igen hatékony megoldást arra az esetre, ha pénzünk nem is de legalább tettvágyunk és melegünk van.

Ördögi körforgás

Mostanában több helyről is hallhattuk, hogy a korábbi években megszokott éves energiafelhasználási arányok egyre kevésbé érvényesek. A legújabb adatok alapján, ez a különbség már el is tűnt. (Ez egyébként válasz lehet mindazoknak, akik a napenergia hasznosítása esetében azzal szoktak érvelni, hogy egy napelem nyáron termel sok áramot, amikor arra nincs is szükség. Hát, mint látni fogjuk, bizony hogy van.)

A poszt címe talán vet fel kérdéseket, esetleg túlzásnak tűnhet, de az alábbiakban bebizonyítjuk, hogy bizony egy csepp túlzás sincs benne, és sorsunk bizony megpecsételődött...

Az idei tél régóta nem tapasztalt intenzitással tette próbára türelmünket ám ha visszagondolunk, ugyanezt mondhatjuk el a tavalyi forró nyárról is. A globális felmelegedés hatásaként persze lassan természetessé válik, hogy nyárból télbe és télből nyárba ugrunk különösebb átmenet nélkül.

A szélsőséges időjárásra célszerű idejében felkészülni, ne a forróság beköszöntekor rohangáljunk klíma készülék és szakember után, kockáztatva a hosszabb határidőket, a "hirtelen munkát" és esetenként a magasabb árat. Ennek örömére sorozatot indítunk, amelyben körbejárjuk a klímákkal és azok üzemeltetésével kapcsolatos fontos tudnivalókat. A mai, első részben a klímatisztítás fontosságáról ejtünk néhány szót.

AR09FSSYAWTNEU side.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek