Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Én gépem: oszlopos fúró

Az oszlopos fúrógépek feltalálását a megfigyelés támasztotta alá, hogy kézi fúrógéppel kevesen tudnak két oldalról is pontosan derékszögben, nagy szorítóerővel dolgozni.

o_furo07.jpg

Itthon is felburjánzott az igény egy ilyen beszerzésére és igazán szerencsésen választottam a minőség - teljesítmény - ár háromszögben vergődve. Reklámmentesen (hiszen ebben a kategóriában a típus lényegtelen) bemutatom a német-kínai-lengyel koprodukcióban fogant példányt. Egyébként itthon miért nem gyártunk mi ilyeneket? Nem nagy kihívás lenne.

Oszlopos fúrógép házilag

Az megfelelő műhelyben járva talán az egyik legvarázslatosabb eszköz, amit felfedezhet az ember, az úgynevezett oszlopos fúrógép. Magában foglalja a praktikumot, emellett pedig szép is. Az ilyen szerszámokat illik acélból készíteni, mint azt az alábbi fotón is láthatjátok, de az gondolkodó ember alternatív anyagok felhasználásával is összeeszkábálhat valami hasonlót.

oszlopos.jpg


Mai ajánlatunk egy házilag, többek között PVC-csövekből elkészíthető oszlopos, vagy inkább állványos fúrógép, illetve maga az állvány. A szerkezet a célnak megfelel, mindössze egy nem túl nehéz fúrógépet (ebben az esetben Dremel) kell ráerősíteni. Ne álmodozzunk túl nagy előtolásról, de a függőleges irányú fúrási igényeinket tökéletesen kielégíthetjük vele. A leírást és még több fotót az elkészítésről ITT találjátok. Jó szórakozást!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek