AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 12. 23.
14 hónapja naiv örömmel mutattam be egy német (a neve) - lengyel (feliratai) - kínai (a gyártója)...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 23.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 23.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 23.
Hallom a rádióreklámban, hogy az EON házi napelemes rendszereket árul full-szervizzel...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 23.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ipari aprók: fakitermelés

A fakitermelési szezon közepén járunk, erre a témára alapoztuk mai videoválogatásunkat. Egy jó láncfűrész sokat segít a munkában, de mit tegyünk, ha egy igazán nagy, NAGY fát kell kivágnunk?

predator.jpg

A V8 motorblokkon alapuló "Predator" egyedi építésű versenyfűrész ereje megkérdőjelezhetetlen, csak legyen, aki megtartja. Legfőbb jellemzői: 300 lóerő, kétszáz mérföldes láncsebesség és két fős kezelőszemélyzet.

Aki az alapoknál kezdené, itt egy hivatalos oktatófilm a láncfűrész helyes kezeléséről.

Profik megengedhetnek maguknak egy cirka 200 milliós fakitermelő gépet, amelyikkel könnyedén ki lehet irtani egy erdőt. Volvóéknál például így megy a fakitermelés. Szeretnénk egy Van Damme fakitermelős-spárgás reklámot is látni!

Gondot jelenthet átvergődni az aljnövényzeten, vagy a talaj túl egyenetlen a kerekes járművek részére. A hatlábú fakitermelő robotpók... nem, erre nehéz szavakat találni. Robotpók, ipari, ennyi.

Ha felgyűlt a fészerben néhány kiszolgált láncfűrészünk, építsünk motorbiciklit belőle. Kicsit strapás beindítani és semmi értelme, de ha a láncfűrész gyártója fizeti a számlát, miért ne?

A kivágott fatörzsek bekerülnek a fűrészüzembe és egy igazán tiszteletet parancsoló szalagfűrész szeleteli deszkákra. Akár 190 centiméteres átmérőjú alapanyaggal is elbánik. Igazi időrabló videó, mert teljesen automata működést láthatunk és a sok kallantyú, emeltyű megbabonáz.

Hazai pályán is akad lenyűgöző szalagfűrész automata, csak ennek más a fogása, mármint a szalag nem felülről vág, hanem oldalról. Egyelőre megválaszolatlan a kínző kérdés, miért?

Rönkvágó szalagfűrész házilag, mert az elv nem kivitelezhetetlen és kisipari léptékű vágáshoz szükségtelen fűrészüzemet építeni. Igazán csinos készülék, a filmen építését és használatát is figyelemmel kísérhetjük. Kezelése olyan egyszerű, hogy egy gyerekember is elvégezheti - sugallja a bemutató. Én azért adnék egy fülvédőt arra a gyerekre, mert 10 év múlva még Metallica koncertre is hallásjavítóval fog járni (40 kW hangteljesítmény).

Faátültetés, ahogy a profik csinálják. Egy köbméteres földlabda kell? Nem akadály, és még a függőleges szintezés is megoldott.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek