AJÁNLÓ
 
05:00
2016. 05. 19.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 05. 19.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 05. 19.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 05. 19.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 05. 19.
8 mm-nél nagyobb átmérőjű szegecseket melegen kell szegecselni, másképp túl nagy erőre...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kazánok karbantartása

Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk árok szélén fűtési rendszerünket, karbantartással meghosszabbíthatjuk élettartamát és a miénket is, mert veszélyes üzem a fűtés. Mai videóválogatásunk fő témája a házilag elvégezhető munkálatok, de azt is megnézzük, hogyan csinálják a profik.

Bevezetőként emlékeztető a fatüzelésű kazánok működési körülményeiről, a száraz fa előnyeiről. Nem szerepel benne, de tudniuk kell: "Hogyan előzhető meg a kazán belső kondenzációja (kátrányosodása)?"
A kazán kátrányosodását a következő tényezők befolyásolják: alacsony hőmérsékleten való üzemeltetés (túlzott lefojtás), nedves tüzelő anyag(20% nedvességtartalom feletti), gyors fűtővíz keringetés (állítható szivattyú esetén magas fordulatszám kiválasztása), alacsony hőmérsékleten történő szivattyúindítás (a javasolt szivattyú indítási hőmérséklet min. 55-60°C kazánvíz hőmérséklet esetén), a kazánhoz nem megfelelő kémény  választása (hibás átmérő választás, szűkítés a kémény átmérőjében, rövid vagy túl hosszú kémény, nincs ellenőrzötten a füstgáz biztonságos távozásához elegendő huzat, nincs kéményseprő engedély), a kazántól a kéményig történő bekötési út túl hosszú vagy több vízszintes elhúzás törés is van benne.

A "fűtési rendszer tisztítása" videók többségében egy WC-kagylót látunk, melybe piszkos víz folyik. Valószínűleg a szennyezettség mértékét demonstrálják vele. Végül egy reklámnak is tekinthető, viszont alapos és szakszerű filmecskét választottam

Áttérve a gázkazánokra, azok karbantartása, tisztítása, ellenőrzése témája a több YT videót jegyző Sárkány Tibornak. A gáz nem játék, érdemes szakemberekre hallgatni a házilag is elvégezhető tisztítás-karbantartás tekintetében.

Fűtés légtelenítése. Automata légtelenítő működése. Lassan leáldozik a padlásra helyezett tartálynak és a karnyi radiátorcsöveknek. Utódjának, a nyílt vízrendszerű fűrési rendszer légtelenítését tekinthetjük át 20 percben (fordított vízáramlás módszerével), de szóba kerül a kontrás fűtési vízrendszer kilégtelenítése is.

Ha megtetszett a nyílt fűtési rendszer és épp lecseréljük, ebből a filmből megtudunk mindent a radiátor szakszerű és elöntésmentes cseréjéről.

"A vízkőtelenítő szivattyút flexibilis tömlővel a tisztítandó készülék vagy a fűtési rendszer végpontjaira kötve, megfelelő összetételű és koncentrációjú vegyszert adagolva beindítható a keringetés, időszakonkénti áramlási irány változtatással." Igényesen összerakott, illusztrált bemutatót látunk a folyamatról.

Végül egy horrorvideó, melyeket a kazánok néznek eltakart szemmel a moziban. Felrobbant kazánon pásztáz a kamera, szétfreccsent kazánbelsőségek hevernek mindenhol és örülünk, hogy nem voltunk ott.


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek