AJÁNLÓ
 
05:00
2016. 03. 11.
14 hónapja naiv örömmel mutattam be egy német (a neve) - lengyel (feliratai) - kínai (a gyártója)...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 11.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 11.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 11.
Hallom a rádióreklámban, hogy az EON házi napelemes rendszereket árul full-szervizzel...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 11.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tanulmányi hírek

oktatás okj tanfolyam felnőttképzés

Két jó hírem van a barkácsismereteket vagy új szakmát intézményes keretek között tanulni kívánók részére. Legörvendetesebb, hogy az állam meglepő nagyvonalúsággal elérhetővé tette az összes OKJ tanfolyam anyagát az Interneten. Az illusztrációkkal és képletekkel is ellátott pdf-fájlok rendszerezett formában érhetők el ezen a linken.

Egészségügy, gépészet, elektrotechnika-elektronika és rengeteg más, az ipart és szolgáltatási szektort, állami feladatokat átfogó modulokból 226 darab, modulonként 10-28 fájlt tölthetünk le. Öröm az ürömben, hogy meg kell kérdeznünk: ha a tananyag ingyen van, miért kerül a pusztán tantermi foglalkozásokat magában foglaló tanfolyam 160-300e,- forintba? Másrészt még mindig ott tartunk, hogy a szakmára vágyó ügyfélnek magának kell megkeresnie a gyakorlati oktatás helyét. Nagy valószínűséggel ott is fizetni kell, nem keveset. Még ennél is tanácstalanabb vagyok, hogy mi kerül egy elméleti vizsgán (kivétel nélkül) 40-80.000,- Ft vizsgadíjba?

Mutatok egy példát, még nem is a legdrágábbat választottam:
"Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyam
Képzési napok és időpontok: kontakt óra szombatonként 9-17 óráig + egyéni gyakorlat + internetes konzultáció
Képzés időtartama: várhatóan 3 hónap
Képzési díj: 89 000 Ft
Díj tartalma: Oktatási anyag, jegyzetek.
A vizsgadíj jelenlegi mértéke 34.000 Ft, melyet a tanfolyam ára nem tartalmaz."

Tehát fizessen ki a netről letölthető ingyenes anyag mellett - azért mert csak - egy összeget és emellett keresse meg maga azt a boltot, aki hajlandó foglalkozni a tulajdonképpeni szakmai képzéssel. Majd pengessen ki fél tanfolyamnyi díjat a vizsgáért. Ennyire drága az oklevél? A barkács- vagy valódi gyakorlati szakma kategóriába tartozó tanfolyamok 3-4-szer többe kerülnek.

Nem bogozom tovább az akár összeesküvés-elméletekbe torkolló kérdéseket. Szerintem az OKJ pont ott tart, ahol a nagy dérrel-dúrral beharangozott reformok előtt. Kivéve talán a targonca- és gépkezelői tanfolyamokat, mert ott nyújtanak gyakorlati és rendes elméleti oktatást is.

oktatás okj tanfolyam felnőttképzés

Viszont szerencsém volt egy szinte tökéletes távoktatási rendszerrel megismerkedni, az autóvezetési tanfolyam KRESZ moduljával, az e-learning rendszerrel. Az elméleti és szituációs oktatás, a számonkérés és adminisztrációs minden területén bolondbiztos, kiválóan alkalmazható rendszerrel találkoztam. Nem is lehet másképp, hiszen egy személyes megjelenést kiváltó, hatósági követelményeknek megfelelni hivatott tananyag és oktatási eljárásrend épült a webes felületbe. Vizuális típusú hallgatóknak kifejezetten ajánlom.

oktatás okj tanfolyam felnőttképzés

Remélem ez az első fecske volt és az oktatás más területén is követik példáját. Munka van vele, de elég egyszer elkészíteni az anyagot és beállítani a számítástechnikai hátteret, utána már dől a 39000,- forintos tanfolyami díj és még a tantermeket sem kell felfűteni.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek