AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 07. 13.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 13.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 13.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 13.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 13.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3D háznyomtató és más hírek

Érezte már valaha, hogy amit épp átél, az egy fokkal több az elviselhetőnél? A Csernus-féle sokkoló módszer szellemében következzen uborkaszezonban fogant, 3D nyomtatós hírválogatásunk olyan mennyiségben, amit ha túlél, akkor megerősíti...

3.jpg

..hitét, hogy ez egy igen sokrétű és hasznos eszköz a barkácsoló kezében. Épp egy kortárs elektromechanikai csodát, egy telefaxos - scanneres - hálózati csatlakozós - tintasugaras nyomtatót szedek apró darabokra a Szétszedtem! rovat áldozataként. A kitermelt kétmaréknyi precíz fogaskerék, motorok és gépelemek felett elábrándoztam, mi mindent készíthetnék belőlük egy ilyen térbeli nyomtató segítségével. És ha ezt Galuska Galagonya megérhette volna. Tehát uborkaszezon, hírválogatás és hidegfront. Minden adott a tájékozódásra, kellemes olvasást!

Kezdjük is a maximalizmussal. Háznyomtató szerkezet Kínából. A 12x12x12 méteres, 120 tonnás óriást hónapokig építették, összeszereléséhez darukat és más „nehézsúlyú” gépeket vetettek be. Visszatérve a hobbi berendezésekhez, egy átfogó teszt bemutatja a legolcsóbb, de még használható berendezéseket.

Ezután újdonságokat ismertet a HWSW magazin az idei CES kiállításról. 3D-ben nyomtató toll és egyre olcsóbb készülékek. 3D nyomtatás a konyhában - kezdődik az egyik bekezdés. Következő linkünk már elővetíti a konyhát helyettesítő a berendezést, ugyanis ételt nyomtat. Méghozzá Nutellát. A fotón persze pizzát látunk, azt még nehezebb előállítani.

4.jpg

Nyomtatás tengeren. Az amerikai haditengerészet, a U.S. Navy a tengeren történő 3D nyomtatás lehetőségeit tanulmányozza. Visszatérve a szárazföldre: "Bárkinek lehet 3D nyomtatója" ígéri a cikk, mivel a témával foglalkozó szakbolt nyílt Budapesten, a Gellért tér közelében, ahol egy kávé mellett ismertetnek meg minket a technológiával. Tényleg lehet mindenkinek nyomtatója, sőt, Mercedes SLC-je is, csak egy batyu pénzre van szükség. Azt hiszem ezzel sokunk problémájára rávilágítottam a 3D nyomtatás-, valamint a promóciós cikkek címadásának világából.

2.jpg

És még talán nem késő elmagyarázni, hogy mi is az a 3D nyomtatás, ebben segít ez a cikk, mert elmagyarázza, mi van a motorháztető alatt. Kedvcsinálóként elmondjuk, hogy immár nyomtathatunk vezető tintát, áramköröket, a Robotzsaru ruháját, kétméteres fém alkatrészeket és gyermekjátékokat. És Nutellát. Tudom, ez már volt, de a Nutellát mindenki szereti, és kár lenne, ha átsiklana felettük Kedves Olvasó figyelme.

1.jpg

A tervezés világából tudósítás a generatív 3D modellezésről, a nyomtatókhoz szánt nyílt forrású platformot jelentett be az Autodesk (megnéztem, hasznos dolog, köszi) és végül kihirdették a What-to-print-in-3D? pályázat nyerteseit. A menyasszonyi fátyol fantasztikus lett. Innen már csak egy lépés, hogy menyasszonyt is nyomtassunk.


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek