Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kivetőpánt

Bútorlapból készült bútorok általánossá válásával együtt terjedtek el az ilyen bútorok ajtajainak rögzítésére használt kivetőpántok. Anno még a múlt évszázad 80-as éveiben a mindenféle iskolai szakmai gyakorlatunkat különböző bútorgyárakban töltöttük. Akkoriban még divat volt a hagyományos zsanér használata is az ilyen szekrényajtóknál. Ezeket általában apró csavarokkal rögzítettük, amit roppant célszerűen kalapáccsal vertünk be a bútorlapba. (Ez volt a hivatalos ajánlás.) Gondolhatni, mennyi ideig tartotta a helyén az így rögzített pánt az ajtót.

a_hét_műtárgya butor_építés kivetőpánt szekrényajtó

Ajtópántok, bútorfogantyúk cseréje

A régebbi, ám még jó állapotú bútordarabok, szekrénysorok ajtói a gyakori használat miatt idővel már nem úgy zárnak mint az régebben megszoktuk. Ennek oka az lehet, hogy a pántok szárainak a fészkei kikopnak, vagy kilazulnak a felfogó csavarjaik. Ilyen esetekben többnyire a pántcsere segít, ám arra nem nagyon lehet számítani, hogy a régiekkel azonos darabokkal lehet majd kicserélni. Nagyot változott a világ és a régi megszokott kivető pántok választéka is jelentősen bővült. Hasonló a helyzet, ha a régi bútorfogantyúkat szeretnénk divatosabbra cserélni. Ezzel a kis változtatással ugyanis viszonylag csekély ráfordítással is látható változást lehet elérni, feltéve, hogy meggondoltan választjuk ki az új fogantyúkat, stílusukra és méretükre tekintettel.

Photo 2013.07.26. 9 00 26 (1).jpg Photo 2013.07.26. 8 59 59 (1).jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek