AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 07. 30.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 07. 30.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 07. 30.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 07. 30.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 07. 30.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy kínai Veszprémben

Nem tudok túlfűtött érzelmek nélkül írni az esetről még ma sem. Miután azonban kihúztam az erőszakot és szexualitást öncélúan bemutató részeket, sikerült elkerülni a 18+ karikát a napjainkra is jellemző kereskedelmi és gyártásminőségi jelenség leírásakor, melynek tárgya lehet barkácsgép is akár.

002.jpg

Mesém egy első generációs kínai monitorról szól, melybe mintha bekódolták volna a gyors tönkremenetelt. A poszt végén tanulság és tanács is található, hogy ne csak siránkozást olvassanak pár bekezdésben.

Történt, hogy 2005. környékén vásároltam egy Yakumo 19" TFT monitort 85000,- forintért. Jól hallották, kedves nézőink, nyolc-van-öt-ezer fo-rin-tért + infláció. Használtam is vagy öt évig, aztán lepihent kihasználatlanság miatt, mert a Gép2. helyett laptopot vettünk. Bár a kétmonitoros rendszer csak az első félórában szórakoztató, tavaly játszásiból mégis előkapartam tetszhalott állapotából. A VGA csatlakozó kontakthibája ismert tény volt előttem, de mivel a monitort nem nagyon mozgatjuk, csak néha kellett eljátszani a kábel stabilizálásával. Ez a hiba idővel krónikussá vált, majd végleg elment a kép.

Belső szemrevételezés mellett döntöttem, hogy lehet-e a csatlakozóaljzattal kezdeni valamit. Óvatosan szétcsavaroztam és felemeltem a fedelet. Ekkor derült ki, hogy a költségtakarékosság már-már aberrált fokú maximalizálása érdekében csak annyi összekötő kábelt építettek az elő- és hátlap közé, hogy mindössze öt centit engedett. 50.2 mm-től a húzás a túlzott hőterheléstől kiszáradt műanyag csatlakozó aljzat kiszakadását vonta maga után.

reszkess.jpg

Ilyenkor borul el az ember agya. A fogyasztói megvetés jeleként tervezőjének szívesen odadobnék 30 centi vezeték árát, hogy „Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!”. Bár a cég (Yakumo GmbH) német, de ne legyenek illúzióink, ahol ezt a tárgyat megtervezték és készítették, ott nem nokedlival eszik a csirkepörköltet.


Próbáltam a gyártó nyomára bukkanni, ezt nehezítette, hogy egy népszerű anime, a Shinrei Tantei Yakumo találatait dobálta ki a kereső.

yakumo.jpg

A Yakumo GmbH azóta már nem működik, 2007-ben feladta a kereskedést. Honlapján a „!diese Web-Präsenz ist inaktiv!” felirat fogad, ami német nyelvtudás nélkül is eléggé érthető üzenet. Köszike a megbízható üzleti partnereket, TESCO!

Felmerül a kérdés, hogy most mit kezdjek vele? A keresgélés közben kiderült, hogy talán nem is a csatlakozóval lehet probléma, volt olyan cég, mely 20 darabot vásárolt és két éven belül „javítása gazdaságtalan” minősítéssel végezték. Kiderült az is, hogy egy átlagos monitor javítás 14 ezer forint, miközben 7000-ért használtan kapok márkásat. Szomorú dolog ez. Talán át kellene adni a Színes ötletek blognak, hátha körbehorgolják vagy kitalálnak valami jó hasznosítási lehetőséget.

Ez egy régóta várakozó írás, van két éves is talán, most is csak az uborkaszezon miatt tettem ki. Időközben elromlott a másik, akkoriban vásárolt 19"-os monitor is, de már nem rezzentett meg érzelmileg. Főleg megjelenítőknél (monitor, TV) igaz, hogy sose vásároljunk első generációs terméket. A premiert követő egy év alatt csiszolnak a gyermekbetegségeken, a sorozatgyártás miatt olcsóbb is lesz. Ha monitort vennék (vettem különben), az "egyik" - azaz egyetlen apróhirdetési oldalon 6000 db TFT/LCD monitor vár gazdára igazán barátságos árakon. Ezt javaslom, ha gyorsan kell pótolni a kiesett készüléket, de azok már márkás termékek legyenek!

tft.jpg

   Viszont a kék LED-et még használhatjuk valamire

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek