AJÁNLÓ
 
05:00
2016. 03. 16.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 16.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 16.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 16.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 16.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pirx kalandjai megvolt? Emlékszünk a fantasztikus filmsorozatra, a felnagyított konyhai krómedények és majolika virágcserepek közt tehenész gumicsizmában botladozó színészekre? Ne legyünk igazságtalanok, az Alfa Holdbázis és az Orion űrhajó kalandjai pont ilyen gagyinak tűnnek az idő távlatából, csak több keret állt rendelkezésükre a műszerfalba épített vasalók számára.

A blue screen technika kezdeti időszakában még látszottak a kék (később zöld) háttér előtt felvett jelenetek hibái, de aztán kiokosodtak a videoszerkesztő rendszerek. Házilag is barkácsolhatunk ilyen effekteket. Előtte azonban tekintsük meg "Pirx kalandjai" ajánlóját.

A technikai megoldás egyszerű. Zöld háttér előtt vesszük fel a jelenetet, amit egy filmvágó- vagy célszoftver behelyettesít a kiválasztott tájjal. A sok dínós, transzformeres, űrhajós jelenet helyett egy emberibb környezettel példálózom, a Nagy Gatsby lenyűgöző városi jelenetével. Egyben örüljünk együtt! Ugyan már ennél a filmnél aktuális lett volna, de Leo végre magkapta!!

Nagyon szép, de mennyibe kerül nekem mindez? - kérdezheti egy green screen reklámban az aggódó producer. 2.2 milliárd forintból kijön mindenestül és ezért megkapja a fantasztikus Udo Kier és Otto Götz párost is. Ennyiből készült a szórakoztató Iron Sky mozifilm, mely még mindig csak hobbi-amatőr kategóriájú alkotásnak minősül.

Lehetne olcsóbban? 1600 Ft megfelel? Rátérve a barkácstémára, oktatófilm következik leendő filmrendezők részére. Már csak forgatókönyv, díszletek és színészek kellenek.

Ha nem volt elég, itt egy másik bemutató, mely a zöld vászon felrögzítését és a bevilágítást is megmutatja.

 Itt a szoftveres utómunkáról láthatunk rövid tanfolyamot.

Ez a filmrendezősdi is olyan előrelépés az általános világboldogság felé, mint a személyi számítógép, a filléres szintetizátor és még számos terület, ahol régebben mechanikus-analóg, azaz drága és nehezen hozzáférhető eszközöket, tudást kapunk kezünkbe. Nemere, Zsoldos fantasztikus regényei ötlenek fel, ahol az emberek testhez tapadó műanyag rucikban téblábolnak a steril űrállomásokon, a bölcs Világkormány uralkodik és az emberek munkáját a robotok végzik el. Ők pedig művészetekkel és tudományokkal foglalkoznak szabadidejükben.

Szkeptikus hangulatban ilyenkor megjegyzem, hogy így is tele van szeméttel az Internet (ez nem önkritika), hátha még másik hatmilliárd ember is odaöntené novelláit. Persze, a kommerciális Transzformers sorozat is egy nézhetetlen hulladék, ezért minden amatőrt megillet az első próbálkozás joga. Ha valakinek a filmrendezéshez van kedve, próbálja ki és mutassa be, a technika és olcsó eszközök már elérhetőek. Annyira azért nem rossz ez a világ. Mi a véleményük?


   Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek