AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 06. 18.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 06. 18.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 06. 18.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 06. 18.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 06. 18.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Időkripta: FRISSÍTVE!

Eljött a pillanat Időrkipta pályázatunkban, mikor az utolsóként beérkezett ötletet bemutatjuk, majd egy emlékeztetőnek szánt rövid összefoglaló után olvasóink megfontolt véleményét kérjük a nyertes kiválasztásához.

Szilva Tövis

Órajel:  Évszakos hőingadozás. A hőérzékelő egy kettősfém lap (bimetál) a talajszint alatt 2 méter mélyen (az időjárási anomáliák kivédésére) ami a  hőmérsékletváltozás (~6°C évente) hatására elhajlik. (1)

Számláló:  Impulzusszámláló, a beállított évek leszámolása után kioldja a fülkébe vezető ajtó zárját. Száz évig zárva a kripta ajtaja, ezután viszont az első belépőnek játsza le a felvételt.
A számláló lehet egy súlymotoros ingaóra egyszerűsített változata is, ahol az ingát a bimetál évenkénti elmozdulása helyettesíti. Egy év egy lépés.

Energiaellátás:  A médialejátszó energiaellátását szárazon tárolt ólom, vagy vasnikkel akkumulátorok biztosítják (2) Az elektrolit zárt tartályban, külön van tárolva.
Száz év után az időzítő feloldja az ajtózárat. Ezután ha látogató érkezik a nyíló ajtó egy rudazattal elfordítja az elektrolitos tartály csapját, feltöltődnek folyadékkal az akkucellák, feszültség alá kerül a médialejátszó, ami lehet akár egy közönséges filmvetítő is (3), száz év nem nagy idő, még a celluloidszallagok is bírják.

Összefoglaló
Mindenek előtt köszönjük a résztvevőknek, hogy idejüket - agykapacitásukat latba vetették és elküldték írásukat. Igazán megtisztelő látni, hogy szerény blogunk képes volt megmozgatni látogatóink egy részét, akik fáradtak elgondolkodni és ezt levélbe önteni. Emlékeztetőül lássuk, milyen pályázatokkal igyekeznek elnyerni Kedves Olvasó rokonszenvét és szavazatát. A nevek egyben linkek a poszthoz, ahol az öteleteket teljes terjedelmükben olvashatják.

Bertók Attila
a Seebeck-effektusra alapozott, a föld hőjének hasznosítását bemutató, tömör felvetéssel.

Kocsis Ferenc
két gondolatmenetet is megosztott velünk terjedelmes és teljesen életszerűen kidolgozott tervében, mely az időzítő áramkör energiaellátást nap- és vízenergiával oldja meg.

Horváth László

gondolt a kifejezetten kispénzű felhasználókra, mikor kémiai alapon működő energiaforrását röviden felvázolta.

Straub János

 pontos számításokkal alátámasztott elképzelést vázolt fel, lényegében egy modern vízóra mechanikájára alapozva.

Ócsai Gábor

 tudományos alapossággal körbejárva a témát, végigsorolta a természetes energiaforrások előnyeit-hátrányait, végül az atomelemekre is jutott fél oldalnyi terjedelem művében.

 

Szilva Tövis
pályázata fent olvasható.


Sajnos Gál András Maxwell-démonok igába hajtására tett javaslata nem birkózott meg az ötszáz karakteres minimális terjedelmi követelmény kihívásaival és ezért kizártuk. Viszont értékeltük a humort, tényleg.

ido6.jpg

Most a szavazás következik.
Kérjük, hogy komoly Furdancs-olvasóként a tudományos megalapozottságot, a részletek kidolgozását és a formai igényességet egyaránt értékelve döntsenek holnap reggel 09.00-ig. Google barátunk szavazómodulja biztosítja az egyedi szavazást, valamint az eredmények követését.
A nyertessel levélben felvesszük a kapcsolatot, hogy egyeztessük a nyeremény átvételének vagy postázásának módját és idejét. Maga a nyeremény pedig egy 5000 forint értékű kupon, melyet a Cser Kiadó webshopjában használhat fel a nyertes. Ami még ennél is fontosabb, hogy a könyv mellé jár még egy pakett (8 db) Iron Maiden-sör is.

Bréking!

A szavazás lezárult. Nyertesünk megérdemelten Ócsai Gábor, yes! Gábor, felvesszük veled a kapcsolatot, addig is böngészgess a Cser kiadó honlapján. 5000,- Ft-ig jó vagy nálunk.
Íme a lebontott adatok:

Ócsai Gábor fölénye nyilvánvaló, de gratulálunk a középmezőnynek (Kocsis Ferenc) és a kissé lemaradtaknak is. Köszönjük a munkákat!

Köszönet
Lehet, hogy az ötletpályázat létrejött volna nélkülük is, de nyeremény nélkül, ha a játék szponzorai nem ajánlanak fel könyvet és sört. Mindkettő aktuális agyhűsítő ezekben a kánikulai napokban.

Ezzel lezártuk a játékot. Köszönjük ismételten a részvételt, a szavazást, valamint a felajánlott nyereménytárgyakat. Amennyiben tetszett a koncepció, dicséretüket és buzdításukat további pályázatokra ne legyenek restek kommentek százaiban közölni. Nem fogjuk kimoderálni.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek