AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 08. 06.
A fával való fűtés egyre népszerűbb, mert a gázhoz képes olcsó, a központi fűtéstől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 08. 06.
14 hónapja naiv örömmel mutattam be egy német (a neve) - lengyel (feliratai) - kínai (a gyártója)...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 08. 06.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 08. 06.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 08. 06.
Hallom a rádióreklámban, hogy az EON házi napelemes rendszereket árul full-szervizzel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kerti építményekről mindent

Emlékeznek Holle anyó meséjére? A jó lány beszédül a kútba és ahelyett, hogy pár nap múlva a tűzoltók halásznák ki, átesik egy másik dimenzióba. Céltalanul őgyelegve a mező közepén egy kemencét vesz észre, melyben cipók sülnek. Ki tesz a kert közepére egy kemencét?

konyvcsomag12.jpg

És hogyan teszi oda? Megtudhatják bő lélegzetű ajánlónkból, mely a kerti építmények   szakirodalmában tallózgat. Kemence, füstölő, kapuoszlop, valahány szócikk a lexikonban és még a füstölésről is megtudhatunk mindent.

Pizza és kenyérsütő kemencék
Míg a kenyérsütés századok óta része mindennapi életünknek, addig a pizzasütés az elmúlt években vált slágerré. Ebben a könyvben megismerkedünk a pizza- és kenyérsütő kemencékkel, valamint magukkal a sütési technikákkal is. A könyvben a családi és a több vendég kiszolgálására alkalmas kenyérsü­tő kemencék mellett négy pizza elkészítésére, illetve egy teljes vendéglő ellátására alkalmas pizzasütő kemencéket mutat be szerzője, Vaclav Vlk.

konyvcsomag14.jpg

A pizza- és kenyérsütő kemencékben rengeteg egyéb finomságot is el lehet készíteni,ezekhez kínál recepteket a százoldalas kötet. A Cser kiadó gondozásában jelent meg. Pillanatnyilag nem kapható a webáruházban, viszont a kemencék történetéről és építéséről ebben a könyvben olvashat bővebben.

Házi és kerti füstölők és grillezők a témája következő ajánlatunknak, mely nem meglepő módon a "Házi és kerti füstölők és grillezők" címet viseli. Összetett mű. Nem pusztán a kőművesmunkáról szól, hanem a házi füstölés aprólékos, részletekbe menő ismertetésével kezdődik. Alapanyagokról, módszerekről tájékozódhatunk, majd az épített- és mobil füstölők ismertetése következik. Tervrajzok, illetve színes rajzok és fotók illusztrálják, igényes kiadvány.

konyvcsomag13.jpg

Az "egyszerű füstölő építése" fejezet átolvasása után végre kőműveskanalat ragadhatunk. Előkészítéstől a méretekig, az építés menetét és a füstelvezetés módjait is magában foglaló leírásra rábízhatjuk magunkat.

konyvcsomag11.jpg

Következő nagy fejezetben a grillezés kerül terítékre, szintén kimerítő és gyakorlatias tálalásban. Szerző: Václav Vlk, 95 oldal. Kiadója szintén a Cser kiadó (mint az összes, most ajánlott könyvnek, ezért nem is ismételjük tovább).

Tégla építmények a kertben

konyvcsomag15.jpg

A téglánál szebb építőanyagot keresve sem találnánk kertünkbe. A belőle készült építmények amellett, hogy esztétikusak, kiválóan megfelelnek a gyakorlati követelményeknek is. A könyvben található példák között a kezdő és gyakorlott építőmesterek egyaránt találnak kedvükre valót. A munkafolyamatokat lépésről lépésre leíró, fényképpel illusztrált útmutatók segítenek az elkészítésben. Tájékozódhatunk a szerszámokról, az alapanyagokról, az alapozás elkészítésének módjáról, a téglák darabolásáról és megismerkedhetünk a falazási munkák alaptechnikáival.

konyvcsomag16.jpg

A benne leírtak egy részével már találkoztunk a Furdancs betonozási ismeretek sorozatában, de jelentősen kibővíti ismereteinket olyan példákkal, mint hengeres eperágyás, félköríves lépcső, téglából rakott rakott lépcsők, boltíves falfülke vagy kör alakú kerti tó. Szerző: Alán és Gill Bridgewater, 208 oldal.

Végül Hans-Werner Bastian - Kültéri burkolatok című könyvét ajánljuk figyelmükbe. Ezek ugyan nem magukban álló építmények, hanem statikus burkolatok, mégis szerves részeivé válnak kertünknek.

konyvcsomag10.jpg

Kivitelezésükhöz a könyvkiadó építési segédleteire jellemző, illusztrált fotósorozatokkal és részletes anyagismereti-módszertani leírásokkal segítve foghatunk neki, ha beszereztük a kötetet, mely 72 oldalas és a Csináld magad sorozatban jelent meg.

konyvcsomag17.jpg

Egy ilyen könyvcsomaggal felfegyverkezve sikeresebben tervezhetjük meg álmaink kertjét, mivel leírásaiból könnyű kiszámolni a szükséges költségeket, szerszámigényt és a szakmai támogatással az építmény, burkolat elhelyezéséről biztosabban dönthetünk. Kellemes olvasást!

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek