AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 01. 31.
Emlékeznek Holle anyó meséjére? A jó lány beszédül a kútba és ahelyett, hogy pár nap...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 31.
14 hónapja naiv örömmel mutattam be egy német (a neve) - lengyel (feliratai) - kínai (a gyártója)...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 31.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 31.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 31.
Hallom a rádióreklámban, hogy az EON házi napelemes rendszereket árul full-szervizzel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Könyvajánló: Fatüzelés

fatuz.jpg

A fával való fűtés egyre népszerűbb, mert a gázhoz képes olcsó, a központi fűtéstől eltérően szabályozható (mármint felfelé is), illetve nem kell figyelni a gázcső végét, hogy szomorúak-e az oroszok. Több munkával, szennyeződéssel jár, mintha csak megnyomjuk a gombot a gázkazánon, ez igaz. Ellenben korlátlanul felhalmozható és skálázhatjuk a költségeket, hogy konyhakész, kugli vagy méterfa alakban vásároljuk és magunk fűrészeljük-hasogatjuk fel a szomszédok nagy örömére.

A fűtés persze több és tudományosabb folyamat, mint fahasábokat dobálni a kazánba. Ezért jól jöhet egy fatüzeléssel foglalkozó átfogó mű, melynek tanácsait megfogadva növelhetjük a kazán hatékonyságát és biztonságosabbá tehetjük a fűtést magát. Ennek jegyében ajánljuk a Cser kiadó 1997.-ben megjelent "H.P. Ebert: Fatüzelés" című művét. Nem a legfrissebb könyv, de mivel pár tízezer éve amúgy is fával fűtünk, a kiadás óta eltelt 18 év olyan nagy újdonságokat nem hozott.

Történelmi összefoglalóval kezdődik, az égés elmélete és tanulságos táblázatok mutatják be a fatüzelés előnyeit és kiderül, hogy ez környezetbarátabb melegedési módszer, mint konkurensei. Nem véletlenül a "Zöld könyvek" sorozatban jelent meg és melegen ajánlják a környezetvédelmi témákkal foglalkozó könyváruházak is.

Csak címszavakban tallózva: a fűtőanyag beszerzése és tárolása, a kályhák-kandallók-kazánok kiterjedt ismertetése, a tüzelővel való munkavégzés, a tűzifafa tárolása-szárítása, hőcserélők, automata fűtőrendszerek, fagázgenerátorok bemutatása.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek