Kínálótál készítése vörösrézből
2014.09.15. 05:00 | Tákolmányi 0 Komment
A kiadó engedélyével részletekben közöljük Roland Leuschel „Hegesztés, forrasztás, lakatosmunkák” című könyvét. A gazdagon illusztrált kötet sallangmentes alapossággal, mégis olvasmányosan bemutatja az otthoni fémmegmunkáláshoz szükséges tudnivalókat. A műhely berendezése, biztonsági tudnivalók, megmunkálás szerszámai és menete, valamint a többi szükséges okosság után lépésről-lépésre bemutatja tucatnyi mintadarab elkészítését postaládától az ablakrácsig.
A könyvet teljes terjedelemben megrendelheti a Cser kiadó webáruházában.
Anyag: 1 db vörösrézlemez (∅ 200 × 0,5 mm) A vörösréz nagyon mutatós anyag, és könnyen alakítható.A 0,5 mm vastag vörösréz lemezre rajzoljunk fel egy kört. Kell még egy tál formájú sablon, amelybe majd a lemezt belekalapáljuk. Lehet ez egy kimélyített falap, de használhatunk egy megfelelő méretű fémgyűrűt is.
A domborító- vagy gömbölyített fejű kalapáccsal ütögessük bele a lemezt a sablonba. Középről kiindulva, szimmetrikusan haladjunk kifelé. A kalapáccsal mindig azonos helyre üssünk, miközben a lemezt apránként elforgatjuk alatta. Csak egy teljes kör megtétele után lépjünk egyet kifelé a kalapáccsal.
Ízlésünktől függően alakítsunk ki a tál szélén sima vagy többé-kevésbé lehajló peremet.
Lemezollóval a berajzolás szerint vágjuk körbe a tálat, majd az élet sorjázzuk le. Végül acélgyapottal csiszoljuk át a felületet.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.
Utolsó kommentek