AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 02. 03.
Múlt héten szóba került itt a blogon, hogy rendrakáskor rengeteg apró szerelvényre, csavarra,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 03.
Jó, lehetséges, hogy végül nem is halak fogják használni, de erre még visszatérünk a poszt...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 03.
Nagyon fontos, hogy házunkban vagy lakásunkban megfelelő nagyságú tárolóhelyünk legyen....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 03.
Mire jó a vödör, azon kívül, hogy belerakunk 6 5 4 kilogramm narancsot? A legtöbb háztartásban...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 03.
Rend a lelke mindennek. www.woodworkersworkshop.com
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Komornyikot minden lakásba

A legprecízebb és leggondosabb olvasónkkal is megesett már biztos, hogy valami fontosat otthon felejtett. Egy pénztárca, olvasószemüveg, mobiltelefon bizony nagyon tud hiányozni nap közben. Különösen akkor, ha a mostani trendeknek megfelelően valahol a városon kívül, az agglomerizációban lakunk, és az elfeledett tárgyakért visszaszaladni mondjuk két órányi autózást (annak költségvonzatával is) jelent. Egy már elmúlt, szebb és békésebb világban erre a célra remekül megfelelt egy komornyik, vagy egy inas. Gondoskodott arról, hogy a ház az ajtón kilépő ura mindent magával vigyen, amire szüksége lehet.

Mára azonban az élet megannyi szépségével együtt ez is elveszett. Manapság már igazából képzett és megfelelő ajánlólevéllel rendelkező személyzet sem igen található.

Persze a legtöbbünk megpróbál kialakítani valamilyen rendszert, mindig ugyanoda tenni a szükséges dolgokat, elindulás előtt szertartásosan meglapogatjuk a zsebeinket, minden a helyén van-e? De tapasztalatból tudom, hogy még ez esetben is előfordulhat egy-egy baki. Az alábbiakban néhány olyan ötletes kiegészítőt, kisbútort mutatunk be, amelyek segíthetnek ezen a problémán.

Az első a A „The Butler” (komornyik) névre hallgató alkotmány. Több tárolórekesszel rendelkezik, hogy otthonunk elhagyásakor mindig kéznél legyen a pénztárcánk, mobiltelefonunk, szemüvegünk stb.

A doboz tetején egy mély tároló van kialakítva, míg az elején egy elhúzható telefontartó rész, amelynek kihúzott takaróelemére akaszthatjuk szemüvegünket. A telefontöltő a hátoldalon keresztül kivezethető, így nem rontja az összképet. A doboz nyír rétegelt lemezből, az elején található csúszka diófából készül. Méretei: 25,5x23x6 cm.

Az alkotmány tetszetős, bár alighanem tudnánk javítani rajta, hiszen a felső zsebekbe nem lehet belátni, tehát ha oda beesik/becsúszik valami, azt aligha vesszük észre. A pontos helyre berakott telefon tényleg mutatós ötlet, az viszont más kérdés, hogy legtöbbünk otthon is használja a telefont, és nem biztos hogy az előszobában csöngő készülékért olyan vidáman szaladnánk le minden híváskor mondjuk az emeleti hálóból.

Vannak azonban jobban átlátható darabok is:

Az első inkább asztali modell, de szerintünk a falra is rögzíthető:

Két abszolút minimalista darab:

Készíthetünk persze nagyobb szabású alkotmányt:

De akár sokkal-sokkal egyszerűbbet is:

És persze nem csak fából, hanem mondjuk műanyag vagy épp fém csövekből is:

Szóval a lehetőségek száma végtelen. A fenti alkotmányok igencsak egyszerűek is, bárki elkészítheti őket akár otthon a konyhában is. Mérjük meg mekkora helyünk van, készíteni kell egy rajzot, majd a szükséges rétegeltlemez darabokat bármelyik lapszabászaton megvehetjük méretre szabva. Ráadásul, miután ezek elég kicsi darabok, az is lehet, hogy  a lapszabászatok hulladék tárolójában (ahol a nagyobb táblák vágásakor megmaradt kis csíkokat és darabokat tartják) is találunk alkalmas darabokat, ez pedig akár ingyen is elhozható. 

Otthon aztán akár egy kézi lombfűrész, egy fúrógép és némi csiszolópapír segítségével meg is munkálhatjuk, majd némi lakk, viasz, vagy olaj használatával felületkezelhetjük.

Ettől persze még mindig közbejöhet valami, és mégiscsak otthon hagyhatjuk a tárcánk, de tökéletes megoldás persze semmire nincs. 

Ui.: Néhányan biztos megjegyzik, hogy van még egy lehetséges probléma ezekkel a megoldásokkal, mégpedig a biztonság kérdése. Egy besurranó tolvaj számára kívánni sem lehet jobb alkalmat, mint hogy egy kupacban megtaláljon minden értéket rögtön a bejárati ajtó mellett. Ez lehet hogy így van, mindazonáltal én besurranó tolvajjal még sosem találkoztam, otthon viszont már hagytam fontos dolgokat... 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek