AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 09. 23.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 09. 23.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 09. 23.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 09. 23.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 09. 23.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: tárolás

tarolas10.jpg

Nagyon fontos, hogy házunkban vagy lakásunkban megfelelő nagyságú tárolóhelyünk legyen. Mindennek helyet kell találnunk, akár naponta használjuk, akár csak egyszer egy évben.

Mielőtt eltervezzük, mit hova teszünk, gondolkodjunk egy kicsit előre; vajon nem változnak-e meg az igényeink belátható időn - esetleg néhány éven - belül. Ennek megfelelően kell ugyanis terveznünk. Hogy csak egy kézenfekvő példát említsünk: ha gyereket várunk, helyet kell találnunk minden szükséges holmijának a pelenkától és fürdetési kellékektől kezdve az ágyon, járókán át egészen a játékokig.

Amennyiben erre lehetőségünk van, a lakás berendezése előtt nézzük meg a helyiségeket és vessük össze az elhelyezendő tárgyakkal, (pl. hova kerül zenesarok, a lemezekkel, magnószalagokkal, hol lesz a helye a könyveknek, ruháknak, ékszereknek, gyűjteményeinknek - akár bélyeggyűjteményről, ólomkatonákról, ónedényekről vagy álarcokról van szó). Azután minden egyes szoba esetében gondoljuk végig, mit hova állítunk majd, és hol akarjuk tárolni a különböző tárgyakat: üvegajtós szekrényben tartsuk-e az edényt, nyitott polcon vagy zárt szekrényben a könyveket, lesz-e szükségünk íróasztalra vagy valamilyen más, egyszerűbb megoldás is megfelel. Ha kevés a helyünk, csináljunk (vagy csináltassunk) beépített szekrényt, így időt és pénzt takaríthatunk meg vele. Gondoljuk át előre, milyen elrendezés lenne a legpraktikusabb ahhoz, hogy ne kelljen ide-oda szaladgálnunk, mégis mindig kéznél legyen, amire szükségünk van.
 
A kis szoba még kisebbnek hat, ha szekrények vannak benne. Jobban is néz ki, ha dolgainkat polcokon helyezzük el, s nem dugunk mindent szekrénybe. Először azonban gondoljuk végig, mit kell pormentesen, tehát elzárva tartanunk, illetve mit hagyhatunk elől. A polcok lehetőleg ne érjenek egészen a mennyezetig, mert a szoba ettől is kisebbnek látszik.
 
© Nagy háztartáskönyv

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek