AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 09. 29.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 09. 29.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 09. 29.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 09. 29.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 09. 29.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyakorlat: Virágtámasz

A kiadó engedélyével részletekben közöljük Roland Leuschel „Hegesztés, forrasztás, lakatosmunkák” című könyvét. A gazdagon illusztrált kötet sallangmentes alapossággal, mégis olvasmányosan bemutatja az otthoni fémmegmunkáláshoz szükséges tudnivalókat. A műhely berendezése, biztonsági tudnivalók, megmunkálás szerszámai és menete, valamint a többi szükséges okosság után lépésről-lépésre bemutatja tucatnyi mintadarab elkészítését postaládától az ablakrácsig.

konyvborito.jpg

A könyvet teljes terjedelemben megrendelheti a Cser kiadó webáruházában.


Anyag: Acélhuzal, ill. köracél (∅ 3 mm vastag)

Image1.jpg

A kúszónövényeknek kell valamilyen támaszték, amelyen a magasba felkapaszkodhatnak. Ezt a létraszerű támasztékot vastag huzalból egyszerűen elkészíthetjük.

Image2.jpg

A viráglétra méretét a megtámasztani kívánt növényhez kell megállapítani. Fogjunk be a satuba a 3 mm körüli átmérőjű huzalból egy több mint kétszeres hosszúságú darabot. A satupofa vége essen a hajlítási ponthoz. Kézzel 1 előhajlítva, nem túl erős kalapácsütésekkel hajlítsuk sarkosra a huzalt. A szélességnek megfelelő távolságban készítsük el a második hajlítást is.

Image3.jpg

Az U alakú vázat papírlapra fektetve rajzoljuk meg a „létrafokokat”, és méretük pontos megállapítása után szabjuk le ezeket a keresztpálcákat.

Image4.jpg

Hegesszük helyükre a pálcákat. A kis keresztmetszet miatt kis hegesztőáram, illetve hevítés szükséges. Fektessük a keretet egy nagyobb vaslapra, és arra csatlakoztassuk a testkábelt. Ha egyszerű szénacél huzallal dolgoztunk, a kész virágtámaszt felületkezeléssel időjárás- és rozsdaállóvá kell tennünk. Alapozzuk le a létrát rozsdagátló alapozóval, majd fessük le egy tartós kültéri zománcfestékkel.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek