AJÁNLÓ
 
05:00
2016. 03. 02.
Itt a Furdancsnál már többször szóba került a sörkollektorok alapos körbejárásának igénye....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 02.
Bárhogy is próbálkozzék az egyszeri barkácsoló, előbb-utóbb elérkezik az idő, amikor is...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 02.
Most, hogy végigvettük, hányféle szempontot is kellene figyelembe venni egy sörkollektor építésénél,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 02.
Az új év nálam általában némi lakás átrendezéssel is párosul. Idén is így volt ez,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2016. 03. 02.
A főzés bizony a legtöbb furdancsos számára sem megkerülhető feladat. Néha azonban nincs...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Konzervcsövek és koncertek

Kicsit elmaradtam a kollektoros írásokkal, mert a gyakorlati megvalósítás lassan halad. Elég sok egyéb munka és dolog van, ráadásul ez már mindenképp inkább a következő télen fog -remélhetőleg - hasznot hajtani. De azért van fejlemény.

kollektor csövek reggae konzervdoboz OLR

 

Először is, megcsináltam a csöveket a konzervdobozokból. Mindegyikről leszedtem/leáztattam a cimkét, majd mindegyiknek kinyitottam egy konzervnyitóval az alját is. (Aki nyitott már ki egymás után 100+ konzervet, az tudhatja, hogy azért ez macera...)

Az összeragasztásukra némi töprengés után a jól bevált Pálmatexet használtam, mert ez bírja a meleget, és a csőrös tubusból nagyon jól adagolható.

kollektor csövek reggae konzervdoboz OLR

Minden dobozt körbenyomtam ragasztóval majd összenyomtam a következővel, ezután újra szétszedve leraktam szikkadni. A kontaktragasztásnál az a fontos, hogy a ragasztóból párologjon el az oldószer jó része, majd minél nagyobb erővel nyomjuk össze a szinte már száraznak tűnő felületeket. A megfelelő ragasztást a nyomás erőssége hozza létre, de nem kell fenntartani ezt a nyomást, tehát a dolog elég tempósan végezhető.

kollektor csövek reggae konzervdoboz OLR

A csövek el is készültek, pontosabban eddig még csak 9 darab egyenként 16 dobozos csövem van, de a macskák esznek, tehát a maradék csövek is meglesznek hamar.

A szigetelésre végül a Knauf Ecose üveggyapot anyagát használom, mert ebből találtam olyat, ami gyárilag alu réteggel kasírozott, tehát elég csak belesimítani a készülő keretbe (az fényes felületével kifelé, a dobozok irányába), és mehetnek is bele a csövek.

kollektor csövek reggae konzervdoboz OLR

Itt tartok most, mint a jól ismert mondás tartja: „lassú munka soká tart”. De tényleg sok a dolog, ráadásul közben folyton koncertekre kell járni. Ezen a héten is bőséges a kínálat. szerdától kezdve minden este van valahol valami nézni-hallgatni való. 

Szombaton (ami amúgy most munkanap) például két érdekes esemény is lesz, a Király utcai G3-ban a második One Love Reggae Awards gáláját lehet meghallgatni, ráadásul ingyen. Ez egy különösen ajánlott esemény. A reggae zenéhez sajnos borzasztó sok sztereotípia társul, és ezek jó része abszolút alaptalan. Most személyes tapasztalatokat lehet szerezni, ráadásul olyan formációkban is hallhatunk dalokat, amelyek csak erre az egy estére állnak össze.

Aki a kicsit csendesebb és gondolkodósabb popzenét szereti, az meghallgathatja a Gozsdu udvar béli GMK-ban a Minimyst végre elkészült új albumának dalait. Nem elhanyagolható szempont, hogy a színpadon látható és hallható lesz az itt a blogon már szerzőként felbukkant vadbarack/batgirl, aki a Minimyst vokalista-énekenője is.

A két esemény facebook eventje itt található:

OLR Gála:

https://www.facebook.com/events/943954012357501/

Minimyst+Lind koncert:

https://www.facebook.com/events/482826261900453/

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

És menjetek koncertre, mert az jó lesz!

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek