AJÁNLÓ
 
08:37
2013. 09. 11.
Az utóbbi években érezhetően megnövekedett Magyarországon is az energiatudatos építésre...
A bejegyzés folyatódik
 
08:37
2013. 09. 11.
A különböző modern szigetelőanyagokról már számos esetben írtunk. Beszéltük fújható,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:37
2013. 09. 11.
Az új CSOK sokakban ébreszthet reményt arra, hogy belátható időn belül álmaik otthonát...
A bejegyzés folyatódik
 
08:37
2013. 09. 11.
Csak minden 5. magyarországi otthon szigetelt megfelelően. Az év leghidegebb hónapjában,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:37
2013. 09. 11.
A társasházak korszerűsítésével akár 60%-kal is csökkenthető lenne a lakások energiafelhasználása...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az épületek hőszigetelése terén manapság szinte már naponta találkozunk új fejlesztésekkel. Bár már ma is rendkívül széles választékban elérhetőek ezek a rendszerek, még mindig vannak olyan területek ahol a meglévő megoldásoknál lehet jobbat találni. A külső szigetelések két visszatérő problémája a párazáró, nem szellőző kivitel, valamint a szerelés/szigetelés kapcsán esetlegesen keletkező hőhidak kérdése. A már általunk is bemutatott Supafil fújható üveggyapot egy új rendszer egyik alkotóelemeként erre is megoldást kínál.

Cavity1.jpg

A most bemutatott rendszer a kőzet-, fa-, és üveggyapot termékek mellett egy vadonatúj fejlesztés. A márt ismert Heraklith márkanevű vakolt megjelenésű szerelt homlokzati rendszert egy nemrég megjelent speciális anyagnak, a fújható üveggyapot hőszigetelésnek köszönhetően fejlesztették tovább. A közelmúltban vettünk részt egy referencia épület ezen speciális technológiával készülő homlokzati hőszigetelő rendszerének kivitelezésén. Ezen az épületen az alábbi szigetelési folyamatot végezték el a szakemberek:

A Supafil, Heraklith és LB Knauf termékek alkalmazásával készülő vakolt megjelenésű homlokzat hőszigetelő magja a Supafil Cavity üveggyapot termék, amely kiváló (λ=0,034W/m.K) hővezetési tényezőjével kiemelkedő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, nem éghető A1 besorolású, és nem tartalmaz kötőanyagot.

pihe.jpg

A Supafil terméket a vázszerkezetre szerelt Heraklith C táblák mögé lehet befújni. A kombinált rendszer előnye, hogy a pontszerűen, konzolokkal rögzített váz és a Heraklith táblák távolsága, vagyis a hőszigetelés vastagsága tetszőlegesen beállítható. Példánkban 15 cm hőszigetelés készült, amelynek hővezetési ellenállásához az építőlemezként szereplő Heraklith lap hőszigetelése is hozzáadódik.

hera1.jpgA Heraklith C lapok egy vázszerkezetre kerülnek fel. Így gyakorlatilag mindegy, milyen anyagú, állapotú és minőségű a ház fala 

 

hera2.jpgA felhúzott Heraklith "álfal" mögé kerül befújásra a Supafil Cavity üveggyapot, amely így módon tökéletesen kitölti a rendelkezésre álló teret.

A Heraklith táblák rögzítése az alkalmazástechnikai előírás szerint készült. Homlokzati vakolt alkalmazás esetén 50×100-as táblák alkalmazását javasoljuk. A Heraklith és Supafil termékek párosítása épületfizikai szempontból egy jól megválasztott vakolati rendszerrel igen kedvező társítást jelent. A Supafil és a Heraklith lapok páradiffúziós ellenállása igen alacsony, amihez természetesen vakolatban is „lélegző” anyag dukál. Az LB-Knauf Heraklith lapokhoz ajánlott vakolatrendszere: Renti javítóhabarcsba ágyazott üvegszövet háló, Prémium alapvakolat, majd pedig szilikon bázisú színvakolat a fenti szempontnak kiválóan megfelel.

Érdemes megjegyeznünk, hogy ebben az esetben remek példát láthattunk arra, hogy bizony van jelentősége annak, ha egy épületszigetelés esetén egy gyártó komplett rendszerét használjuk, tehát nem próbálunk meg valamelyik - általunk esetleg kevésbé fontosnak ítélt - összetevőt takarékosságból más gyártó olcsóbb termékére cserélni. Egy szigetelés mindig hosszútávú beruházás, az a megtakarítás amit így elérhetünk, több év távlatából nézve már igen csekély lesz. Ugyanakkor ha valóban tartós megoldást szeretnénk, nagyon sokat számít, hogy egy gyártó termékei valóban egymáshoz vannak fejlesztve, biztos hogy optimális megoldást nyújtanak. 

Ha még inkább el szeretnétek merülni a témában, ajánljuk a cikk szakmai partnerét a Knauf Insulationt.

knauflogo_small2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek