AJÁNLÓ
 
09:35
2013. 06. 18.
Az épületek hőszigetelése terén manapság szinte már naponta találkozunk új fejlesztésekkel....
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2013. 06. 18.
Anno a házunk vásárlásával tettünk szert egy felújításra váró kéményre. Hogy valaha...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2013. 06. 18.
Mint már régebben is írtuk, legtöbbünk fejében a kémény nem más, mint egy füstölgő cső....
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2013. 06. 18.
Ha kisiskolásokat kérdeznénk arról, hogy mi az a kémény, akkor nagy százalékban azt a választ...
A bejegyzés folyatódik
 
09:35
2013. 06. 18.
Sok szó esik manapság kiváló hatásfokú kazánokról, utólagos kandalló beépítésről ill....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Passzívház, hőhíd, kémény

Az utóbbi években érezhetően megnövekedett Magyarországon is az energiatudatos építésre való igény. A házépítők tudatosan gondolnak a jövőre és olyan házat terveztetnek illetve építtetnek, ami nem csak komfortos és szép, de üzemeltetése is kevesebb költséget igényel. A nagyobb energiahatékonyságot megcélozva legtöbben a szigetelésre, a nyílászárókra és az energiatakarékos berendezésekre gondolnak, és emellett megfeledkeznek a hőhídmentes szerkezet fontosságáról. Bár a minősített passzívházak száma hazánkban még messze elmarad a nyugat-európai átlagtól, a házépítők jogos igényét, mely szerint új otthonuk energiafogyasztási szintjét a passzívházak szintjére csökkentsék, az építőipar valamennyi képviselőjének kötelessége figyelembe venni.

termo.jpg

A hő megkeresi a fűtött helyiségből kivezető utat és eközben a legkisebb ellenállás irányába megy.  Érdemes a kéményt is megvizsgálni, ebből a szemszögből, mert a szigeteletlen kéményekben a köpenytéglákon keresztül a hidegtér irányába hőhíd alakul ki, az energia egy része így elvész. Ha a hőhídmentes kialakítás kritériumai a kéménytervezés és építés során is betartásra kerülnek, akkor a tervezőnek és a házépítőnek sem kell aggódnia a hideg és nedves felületek és az energiaveszteség miatt.

szigeteles.jpg

A hagyományos kéményekben a hővezetés révén az energia egy része a köpenytéglákon keresztül elvész a tető és az alapok irányába. Az új fejlesztésű, Termo köpenytéglával ellátott kéményrendszerek a tető, pince és az alap átmeneti zónáiban fellépő hőveszteségeket szüntetik meg.

termo szig bel.jpg

A Termo köpenytégla megszakítja a kémény köpenyszerkezetében felfelé és lefelé irányuló hővezetést. Ez a következőképpen működik: a köpenytéglában habüvegből készült betét található. Ez az anyag az ásványi gyapottal azonos hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul párazáró tulajdonságú, nem vezeti a hőt és megfelel a köpenytéglával szemben támasztott statikai követelményeknek. Ennek köszönhetően a hő az épületben marad, megszűnnek a hőveszteségek (és így nem kell a veszteséget többlet-fűtési energiával pótolni).

termo szig kiv.jpg

Egy másik új és hatékony fejlesztés a Termo szigetelő készlet, ami egy szabadalmaztatott különleges fóliából áll. Ezt a kémény körül a külső és belső oldalon a tetőkonstrukcióba építik be. A légzárás érdekében szigetelő mandzsettát helyeznek el a kémény körül. Ez a megoldás garantálja a légzárást és megakadályozza a hőveszteséget.

Ha még inkább el szeretnétek merülni a témában, ajánljuk a cikk szakmai partnerét a Schiedel Kéménygyár Kft-t

Schiedel_Logo.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek