AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 03. 15.
Gondolom, többen vagyunk olyanok itt a Furdancs blogon, akiknek a hétvége, vagy épp egy-egy...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 03. 15.
Az amerikai Popular Mechanics újság és annak online változata már többször szolgáltatott...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 03. 15.
Tekintettel a hóhelyzetre, minden jópofáskodás nélkül ajánlom nektek a katonai kiképzés túlélésre...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 03. 15.
Bear Grylls helyében biztos, hogy szenteltem volna legalább egy adást annak feltérképezésére,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 03. 15.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit tehet a furdancsos vasárnap?

2015 március idusa. Jól jegyezzük meg ezt a dátumot. Ez az a nap, amikor az életünk alapjaiban változik meg. Semmi nem lesz többet olyan, mint azelőtt. Igaz, a nap azért ezután is felkel reggel, sőt, egy nap továbbra is 24 órából áll, egy év nagyjából 365 napból. De ez csak a felszín, mondhatjuk úgy, hogy a körítés...

Az igazán fontos dolgok mélyebben vannak, és a fenti apróságoknál sokkal nagyobb befolyást gyakorolnak az életünkre.

 

Igen, arról van szó...

Bár ez a mai nap mindenképp szünnap lenne, hiszen ünnepnap is, de mégiscsak első napja egy új kor beköszöntésének. Az új intézkedéseknek köszönhetően a nevét pont az e napon rendezett vásárokról átvevő nap boltmentes és vásárlásmentes nappá vált. Beköszöntött egy új kor hajnala.

De mit jelent ez egy furdancsos számára?

Nézzük csak:

Több, sokunk által alkalmazott munkamódszernek bizony bealkonyult. Ezentúl csak jól átgondolt munkákat lehet a hét utolsó, az otthoni munkára igazán alkalmas, mondhatni arra kitalált napjára hagyni. Például egy víz- vagy akár villanyszerelést korábban elkezdhettünk úgy, hogy nem volt meg minden hozzávaló alkatrész, mert mondjuk nem láttuk előre épp milyen hosszú csőre, vagy épp milyen méretű szerelvényre lesz szükségünk. Eddig lehetett úgy gondolkozni, hogy „szétszedjük, aztán meglátjuk mit találunk a lebontott régi kapcsoló, vagy épp kádcsap mögött, aztán ha már látjuk mi kell, kiszaladhatunk a barkácsáruházba, és rögtön folytathatjuk is a munkát”. Ez a világ bizony elmúlt. De ugyanígy gondot okozhat, ha kevésnek bizonyul a festék, vagy épp későn derül ki, hogy az utolsó használat után vizespohárba dugott ecsetről a víz bizony hónapok óta elpárolgott, a jobb sorsra érdemes szerszám pedig betonkeménységűvé száradt. Nem tudunk szöget, csavart, kampót és riglit sem vásárolni, ha a hét utolsó napján lenne végre időnk nekilátni a régen esedékes kertkapu-rendbehozásnak. De a nem induló kapagép vagy fűnyíró sem biztos, hogy egy nap alatt hadrafogható lesz, elegendő ha csak egy speciális méretű csavar hiányzik belőle, esély sem lesz az azonnali beszerzésére.

Bizonyos, hogy az első időkben mindannyian át fogunk esni néhány bosszúságon. Van némi esély arra, hogy az eddig nagy gonddal és sok vasárnapi barkácsáruház-látogatással szinten tartott civilizációnk bizony darabjaira hullik. Sokan fogják befejezni földi pályafutásukat a következő vasárnapok csendes és vásárlásmentes unalmába időnként belerobajló leszakadó bojlerei, kidőlő garázskapui, vagy felborult szekrénysorai alatt. (A poszt nyitóképe például egy ideiglenes felsőszekrény-rögzítést mutat be, ha nem jutunk megfelelő kampóhoz, ez is jó egy darabig. Talán...)

De az igazán erősek megmaradnak és túlélnek! Idővel az új helyzet javítani fogja a koncentráló és tervezőkészségünket. (Ami jól jöhet, ha - mint az hamarosan várható - a mesterséges inteligenciával kell élethalál harcot vívnunk. De ez egy másik gondolatsor, ne kalandozzunk most el.) Ami itt a lényeg, hogy bár ez most még futurisztikusan hangozhat, de idővel bizony akár már szombaton is képesek leszünk beszerezni a szükséges szerelvényeket.

Azt sem hallgathatjuk el, hogy van ugyanakkor jó oldala is ennek a rendelkezésnek, és ennek haszonélvezői az internetes áruházak lesznek. A felszabaduló idő lehetőséget nyújt a neten való böngészés új szintjének elérésére. Eddig egy hirtelen szükségessé vált alkatrészt vagy kelléket akár irreális áron is beszereztünk a helyi barkácsáruházból, mert azonnal szükségünk volt rá, hogy befejezzük a megkezdett munkát. Az új rendszer viszont megóv az indokolatlan kiadásoktól. Már meg is jelentek az első hírlevelek, amelyek a csak vasárnap érvényes extra kedvezményeket reklámozzák, és biztosra vehető, hogy ez a helyzet csak fokozódni fog.

A vasárnap mostantól sokunk számára a célirányos és átgondolt internetes vásárlás napja lesz. Nyugodtan összehasonlíthatjuk a kínálatot, megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb megoldást.

Persze akinek módja van, megpróbálhatja átszervezni az életét, ha kötetlen munkaidőben dolgozik, pláne ha otthon teszi ezt, nyugodtan megpróbálhat vasárnap dolgozni, és cserébe a hét egy tetszöleges napját kinevezni pihenő (vagyis vásárló) napnak. Azonban a többségnek erre nem lesz módja, az Ő számukra mindenképp csak a webáruházak böngészése jelenthet gyógyírt, amely ráadásul ez esetben még takarékosságra is módot ad.

Hiába, nincs olyan nagy csapás, amelynek ne volna jó oldala.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek