AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 09. 15.
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 15.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 15.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 15.
Az átlagnál több olvasói reakciót kapunk az elektromos szerszámok bemutatására válaszul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 15.
Néha-néha még be kell gyújtani, de már látjuk a fűtési szezon végét. Nem hagyjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Műhelyzene - zenei műhely

Nemrég szó esett a barkácsolgatás közbeni háttérzenéről, pontosabban hangoskönyveket ajánlottam figyelmükbe. Most a lejátszásra-hallgatásra alkalmas, kifejezetten műhelybe termett hardverekből szemlézek. Ezek a fejhallgatók kiszűrik a zajt és kívánt tartalmat sugároznak.

f6.jpg

Színesítésként zeneajánlóval taglalom a gyári leírásokat.  Hátha nem ismerik az együtteseket és megtetszik valamelyik. Német nyelvterületen dolgozik legtöbb szakmunkásunk-mérnökünk, így osztrák zenészekkel tisztelgünk a távoli munkahelyek frontján harcolók előtt.

Bécs közmondásosan a "zene fővárosa". Olyan zenei nagyságokat adott a világnak, mint Mozart, Strauss vagy Falco. Ez a jó szokásuk máig megmaradt és nemzetközi karriert befutó stílusok születtek azóta is szomszédunkban. Kezdem Parov Stelar-ral, akit az electroswing feltalálójaként ismernek. Magyarországon imádják, legalább 2-3 koncertet ad évente itthon.

A fejhallgató szemlét profiknak (anyagilag jobban eleresztett laikusoknak) szánt példánnyal kezdem. Elektronikus fülvédő, PELTOR Pro Tac II. Szolgáltatásai és formaterve talán megérik az árát. Semmi sem drága, amikor hallásunkról van szó, mondja az elcsépelt, de igaz mondás.

f1.jpg

Jellemzői:
- Szintfüggő funkció sztereó módban lehetővé teszi a környezeti zajok meghallását (beszélgetés, gépzajok és vészjelzések)
- Hangerőbeszabályzás max. 82 dB(A) hangnyomásszint
- Beállítások a kikapcsolás után is tárolódnak
- Automatikus kikapcsolás 2 órás nemhasználat után
 - Elem-üzemidő kb. 270 h. Alacsony töltöttségnél a kikapcsolás előtt jelzőhangokat ad
- 3,5 mm-es audiobemenet külső rádiókészülékhez vagy MP3-lejátszóhoz

Még hogy válságban a néptánc! Labanc legények ropják nyilvánosan a Tanzdiktatort, a Nachtmahr egyik legjobb szerzeményét. Thomas Rainer industrial techno stílusú együttese bőven operál birodalmi díszletekkel, náci utalásokkal, de mondanivalója teljesen ellentétes ezekkel. Idézet: "küldetésmeghatározás szerint pedig célja, hogy elemi erejével lemossa táncparkettről a döngölj vagy pusztulj és hasonló nagy ívű diszkó-übermensch ideálokat". A szintén osztrák elkövetők euródiszkós szerzeményeit szemlézve, maximálisan egyetérthetünk céljaikkal.

Tehát Tanzdiktator, melynek nemrég elkészült egy számomra érthetetlen - főleg a végén teljesen elrontott - színes-szélesvásznú-idegen nyelven beszélő klipje is. Csak azért linkelem be, mert látványosnak látványos és vicces, emellett szerepel benne egy felújított 1958-as Mercedes 300D Cabrio. Higgyék el, Ferrarija minden gyökér drogdílernek vagy arab trónörökösnek lehet, de egy ilyen autót úriemberek vesznek (nagyjából annyiért, mint az olcsóbb olasz sportkocsik).

A sor elejére ugorva a legolcsóbb fejhallgatót ajánlom, mely nem rendelkezik hallásvédelmi funkciókkal, de megspóroljuk vele a hangszórós megoldás kényelmetlenségeit, mikor mp3 lejátszóhoz csatlakoztatjuk. Előnye az egyoldalas kábelvezetés, ami üdítő a kétvezetékes fejhallgatók mindenbe beakadó konstrukciójához képest.

f2.jpg

 Jellemzők:
- Hangszóró átmérő: 40 mm
- Aranyozott dugó, csekély érintkezési ellenállással a biztonságos adatátvitelhez
- Egyoldalú kábelvezetés a viselési kényelemhez, kábelgubanc nélkül
- Aranyozott adapter segítségével 6,35 mm-es audió kimenettel rendelkező sztereó berendezéshez, keverőpulthoz stb. csatlakoztatható a fejhallgató
- Nagy viselési kényelem az állítható, párnázott fejpántnak köszönhetően.

A lokálisan osztrák, de sokszor multikulti összeállítású zenekarok megújították az alternatív műfajt. Talán emiatt érződik pár vonónyi balkáni beütés legtöbbjükön. Nincs ez másként a Russkaja együttessel sem, akik részben oroszok, de akad echte osztrák is köztük. Koncertjükön az "egyszálgitáros", oroszosan tűnődő, mélabús dalt hangszerelték át trombitára, szépfenekű hegedűs tündérre. Jelentős déli zenei utánérzéssel.

Van ennél jobb minőségű változat a megosztón, de ez a legszórakoztatóbb verzió és annyira belakják a színpadot, mint például a maidenes Bruce Dickinson (sőt, ezek is lengetnek zászlót, csak szovjetet). Járnak Magyarországra is koncertezni, legutóbb az U38 hajóra.

Hardveres bemutatónk utolsó példánya egy árban és szolgáltatásokban közepes gyártmány, a PELTOR™ Workstyle HTRXS7A-01 Fejpántos hallásvédő fültok, zajcsillapító fülvédő MP3 audio csatlakozással és beépített FM rádióval. Minden igényt kielégít egyben, ha igazak jellemzői.

"Megbízható hallásvédelem és értékes rádió egyben. A 3,5 mm-es audiobemenetnek köszönhetően a fülvédőt fejhallgatóként is használhatja. Szemüvegesek is kényelmesen hordhatják. A konstans nyomásnak köszönhetően a puha párnák még a szemüvegszárhoz is jól illeszkednek. Ideális mindenkinek, aki a szabadban szeretne védekezni a zaj káros hatása ellen például erdészeti vagy mezőgazdasági munkáknál, fűnyíráskor vagy hangos szabadidős tevékenységeknél - egy megbízható fülvédő, amely egyben rádió is."

f3.jpg

- URH-fülvédő rádió a hallás védelmére, egyidejű rádióhallgatással
- Tökéletes FM vétel
- Csavaró gomb az adóválasztásra és hangerősség szabályozására
- Audiobemenet 3,5 mm Audiokábellel MP3 lejátszó stb. csatlakoztatására
- Széles párnázott fejpánt gondoskodik a jó súlyelosztásról
- Kétpontos-felfüggesztés gondoskodik a könnyű nyomásról és kényelmes hosszú távú használatról
- Puha folyadékkal feltöltött párnák
- Elem élettartam kb. 200 óra

És ha meguntuk a sok alternatív zenét, öntsünk ólmot a fülünkbe kedvenc házi zenekarunk felbujtására:



Végére egy jó hír. Hangoskönyves írásunk után - enyhe inspirálásomra - kedvenc felolvasóm, Dr. Gépész feldolgozta Dasiel Hammett: Máltai sólyom című műfajteremtő regényét, mely a Véres aratás mellett a hard boiled stílus alfája és ómegája. Alkesz magánnyomozók, végzet asszonyai és hideg, sötét hajnalok, mikor a rendőrök újabb halott prostit húznak ki a csatornából. A filmes feldolgozás 1941.-ben jelent meg, de nem pótolhatja a narrátort, a szereplők leírását, így érdemes könyvben is meghallgatni. Szerintem már jogdíjmentes az alapmű, tehát töltése legális. Innen.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek