AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 06. 22.
A házi kertekben használt kisgépek ma már szinte nélkülözhetetlenek a kertben végzendő...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 22.
14 hónapja naiv örömmel mutattam be egy német (a neve) - lengyel (feliratai) - kínai (a gyártója)...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 22.
A csavarok a legelterjedtebb gépelemek. Felhasználásuk szerint vannak rögzítő csavarok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 22.
A játékkatonákat mindenki szereti, mert a kézbe fogható maketteknek van egyfajta, gyermekkorba...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 22.
Hallom a rádióreklámban, hogy az EON házi napelemes rendszereket árul full-szervizzel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mutasd: házi fűnyírók

Az emberi faj leglángolóbb elméjű géniuszai és a keményen dolgozó kisemberek vállvetve igyekeznek tökéletesíteni a fűnyírást ősidők óta. Emellett a kereskedelem is elkápráztat bennünket a különféle elveken működő gyári fűnyíró eszközök sokaságával, sarlótól-kaszától a milliós kistraktorig terjedő spektrumban.

f00.jpg

Videoválogatásunkban leásunk az emberi lélek és műszaki technológia legmélyebb bugyraiba. Saját gép építése - tökéletesítése példák mellett tanúi lehetünk távirányítós és önjáró robotfűnyíró fejlesztésének,karbantartási útmutatónak, valamint rövid betekintést nyújtunk a gyorsasági fűnyíró traktorok sebességmámorban úszó világába.

A népi gépészet legszebb hagyományait felelevenítő műtárgy, a házi készítésű elektromos fűnyíró bemutatásának bensőséges pillanatai családi környezetben. Mit mond a szakember? "Alkatrészei, azok összeépített konstrukciója és kipróbálásának menete több szempontból figyelemreméltó" - Károg Károly, balesetvédelmi ellenőr.

Az autonóm fűnyírók első generációja, mely még igényli a személyes közreműködést. "A fűnyíró kését négyütemű motor hajtja. Az aggregátort úgyszintén. Az aggregátor tölti az akkumulátort és biztosítja az áramot a kormányzáshoz, az előre illetve hátramenethez. A gép irányítható rádióval vagy kábeles vezérléssel."

Igazán demonstratív bemutató (hajmetálos zenei aláfestéssel) a profi kivitelezésű távirányítós fűnyírógéphez, ez igen!

Fűnyíró profiknak - szól a cím és tényleg. Fedélzeti kamera? Három sebesség + hátramenet? Szervó, tárcsafék, önindító? TV-készülékre sugárzott akció-közvetítés? Gyári csúcsgépek szolgáltatásait messze meghaladó jellemzők, le a kalappal! Zene: AC-DC, a hajtás DC.

Immár a gyári készülékek terepére tévedve, mintha a Csillagok háborúját forgatnák a kertünkben. Cukiság, de érdemes lenne társadalmi vitt nyitni, hogy ebben a formában van-e értelme, majd meglátják, mire gondolok. Őszintén szólva, ha pusztán a fűnyírási problémák megoldására el tudnék költeni 600.000 forintot, akkor inkább a komornyikkal nyíratnám le a kertet.

Visszatérve a mezei készülékekhez, a jellemző hibalehetőségekkel és azok elhárításával bőven ellátott hidegindítási kisokos következik .

Egy sokkal kevésbé idegesítő és az előző gépnek valószínűleg töredékébe kerülő kisipari gyártmány. Szinte helyben fordul, teljesítménye is megfelelő, öröm nézni.

Kis nosztalgia "R400 ''Simson'' Rasenmäher Restaurierung, fűnyíró restaurálás, DDR, NDK". Szinte rozsdás ócskavasból restaurálta gazdája ezt a példányt.

Végére pedig a rajongóknak egy fűnyíró traktor gyorsasági verseny, kb Forma-50 besorolású sebességkategóriában.

+Bónusz a tudomány és technika külföldi példáiból.
Ha kevés a 49.5 cm3, toldjuk meg egy V8 motorral.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek