AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 10. 06.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 06.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 06.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 06.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 06.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

butor01.jpg

Bánjunk óvatosan régi bútorainkkal, de ne féljünk használni őket. A bútorok azért vannak, hogy üljünk vagy együnk rajtuk, egyszóval, hogy kiszolgáljanak bennünket. Régi darabjainkat azonban lehetőleg ne tegyük ki szélsőséges igénybevételnek.

Mire vigyázzunk?
Sose állítsunk antik bútorokat vagy könyveket frissen vakolt fal mellé, a nedvesség ugyanis veszélyes és maradandó károkat okoz bennük. A festmények sem kedvelik a friss vakolást.  Kerüljük a hőmérséklet vagy a levegő nedvességtartalmának hirtelen változását. A kedvezőtlen körülmények hirtelen kedvezőbbre fordulása a bútorok számára éppoly káros lehet. Raktárhelyiségből lakóhelyiségbe kerülve a régi bútorok könnyen károsodhatnak. Ilyenkor - ha egy mód van rá - ne tegyük ki őket hirtelen klímaváltozásnak.

A fény meglepő módon meg tudja változtatni a fa színét. A világos fa sötétebb lesz, a sötét világos. Védhetjük a bútorokat roló, zsalu vagy függöny segítségével; a napfény káros, főként ha közvetlenül éri őket. Sose állítsunk értékes bútordarabot közvétlenül az ablak mellé, különösen, ha sötétebb és világosabb fából készült berakások díszítik. Ezek hatását ugyanis a fény egyszer s mindenkorra tönkreteheti. A fény által okozott kár csak nagyon nehezen hozható helyre.

A hő kiszárítja a fát, s így az könnyen szálkásodik. De a papírnak és textilnek is árt, mindkettő nagyon törékennyé válik tőle. Régi bútorok, könyvek vagy festmények sose álljanak a kandalló vagy fűtőtest közelében. A berendezett hétvégi házat télen akkor is temperáljuk egy kissé, ha hét közben üresen áll; így a bútorokat nem tesszük ki hirtelen hőingadozásnak. A hétvégi házat egyszerűbb bútorokkal rendezzük be, ami nem csábítja a betörőket. Ha mégis megtörténik a baj, kisebb kár keletkezik. Rendszeresen ellenőrizzük a termosztát működését.
Használjunk kis teljesítményű izzókat. A világos izzókat vagy hagyományos lámpákat lehetőleg ne irányítsuk közvetlenül a bútorokra vagy a képekre.

© Nagy háztartáskönyv

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek