AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 10. 08.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 08.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 08.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 08.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 08.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: padlóburkolás

padlo03.jpg

Ha a padlót mozaikszőnyeggel borítjuk, ügyeljünk arra, hogy a szőnyeglapok száliránya mindig azonos legyen. Figyeljünk arra is, hogy két különböző helyiség padlószőnyegei az ajtóknál ne érjenek össze, mert a szélek könnyen kirojtosodhatnak és balesetet okozhatnak. Ha mégis összecsúsznának, egy fémből készült ütközőszegélyt csavarozzunk fel a padlószőnyeg szélére.

Hogyan számoljuk ki a szükséges mennyiséget?
Anyagszükségletünk könnyen kiszámítható, mert a burkolóanyag dobozán minden esetben feltüntetik, hogy egy doboz tartalma mekkora felületre elegendő. Ha saját magunk akarjuk kiszámolni a szükséges mennyiséget, a következőképpen járjunk el:
- Készítsünk a helyiségről vázlatot, amin az összes ablakot és ajtót berajzoljuk.
- Mérjük le a helyiség hosszát és szélességét a szegélylécektől az ajtóküszöbig. Ne feledkezzünk meg a mélyedésekről és az ajtófélfákról sem. A méretet írjuk be a vázlatba. A beépített szekrények alapterületét is számoljuk hozzá.
- Mintegy 7,5 cm-rel többet számoljunk a szélek levágása és a minták összeillesztése miatti anyag veszteség re. A A padlószőnyegek szélességét úgy válasszuk meg, hogy a legkevesebb hulladék maradjon.

Hogyan számoljuk ki, mennyi padlószőnyeg kell a lépcsőkre?
A legfelső lépcsőhöz számoljuk hozzá, hogy a szőnyegnek az utolsó homloklapot is be kell fednie.
- A legfelső lépcsőfokról kezdve mérjünk le minden lépcsőfokot és homloklapot a lépcső aljáig. Adjunk még hozzá 50 cm-t, hogy ha a futó elkopik, az egész lépcsőn lejjebb vagy feljebb tudjuk húzni.
- Lépcsőnként 4 cm-t számoljunk hozzá az anyaghoz a behajtások, sarokléc miatt.
- Mérjük le a lépcsők szélességét. Ha a lépcső oldalai nyitottak, adjunk hozzá a szélességhez még 12 mm-t, mert ebben az esetben a futószőnyeg szélét még vissza kell hajtani. A csigalépcsőnél a lépcsők külső, hosszabb végét mérjük le, és úgy mint az egyenes lépcsőknél, valamennyit számoljunk még hozzá a behajtásra és a kopás pótlására.

Munkaeszközök
A padlóburkoló anyagától függ, hogy milyen szerszámra van szükségünk. A szivacsalátétes padlószőnyeghez vágó- és feszítőszerszám kell. szőnyegvágó kés (linóvágó-kés), cserélhető íves és egyenes pengékkel éles, nagy olló két oldalán ragadó szőnyegragasztó csík. fémvonalzó, derékszögelő, szögesléc, feszítőberendezés vezetősínek két szőnyegcsík összeillesztéséhez.

© Nagy háztartáskönyv

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek