AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 10. 14.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 14.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 14.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 14.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 14.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: padlóburkolás

padlo07.jpg

Habosított hátoldalú szőnyegpadlók felfeszítése: Használjunk feszítő-berendezést (ha hozzájuthatunk). A feszítő-berendezést  térdünkkel nyomjuk előre, közben kezünkkel simítsuk ki a padlószőnyeget.  A szőnyegpadlót a saroktól számítva kb. 30 cm-es távolságban rögzítsük szöges léccel. A szőnyeget az egyik fal mentén végig rögzítsük szöges léccel, amíg a szemben lévő sarokhoz nem érünk.


A szőnyeget a szomszédos sarokba is feszítsük ki. Térdeljünk a szőnyegre háttal a rögzített oldalnak. A feszítő-berendezés fejét nyomjuk rá a szőnyegre, és a másik, kipárnázott végét térdünkkel csúsztassuk előre a szemben lévő falig. Ott rögzítsük a szőnyeget szöges léccel. A többi szélt ugyanígy rögzítsük. A megmaradt széleket kb. 12 mm-ig vágjuk le és simítsuk a szegélyléc alá.

Habosított hátoldalú szőnyegek fektetése: Terítsük ki a szőnyeget, de ne tekerjük még le teljesen. A szomszédos oldalakon hagyjunk rá kb. 12 mm-t. Egyik oldalát  rögzítsük szöges  léccel, vagy kétoldalú ragasztóval ragasszuk a padlóhoz. Terítsük le az egész szőnyeget, és rögzítsük a többi falnál is. Vágjuk le a széleket, és egy csavarhúzóval vagy spaklival csúsztassuk a szőnyeget a szegélylécek alá.
A szivacsalátéttel ellátott szőnyegek vágása: A szőnyegvágó kést a falhoz képest tartsuk ferdén, nehogy túlságosan erősen rányomjuk, amikor vágunk.
A padlószőnyeg kiszabásakor a falak mentén hagyjunk rá 5 cm-t. A széleket vágjuk be, amíg a szőnyeg ki nem simul.

A szivacsalátéttel ellátott szőnyegek lefektetése: Használjunk kétoldalú ragasztószalagot. A szőnyeget úgy fektessük le, hogy mindenhol 12 mm ráhagyás maradjon. A szőnyeg szélét csavarjuk vissza és rakjuk rá a ragasztószalagot; a szőnyeget csavarjuk újra ki és rögzítsük.
A szivacsos hátoldalú szőnyegeket nem szabad feszíteni!

© Nagy háztartáskönyv

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek