AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 10. 02.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 02.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 02.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 02.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 02.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: tárolás

tarolas09.jpg

Sok lakásban vannak kihasználatlan sarkok, szögletek, például a lépcső alatt vagy a lépcsőfordulókban, beugrók a folyosókon, a pincében vagy a tárolóhelyiségben. Ezeket mind ki lehet használni. Ha a lépcső alatti hely elég magas, elhelyezhetjük ott a telefont, felakaszthatunk egy üzenőtáblát, s odaállíthatunk egy kis asztalt is a telefonkönyvvel, egy jegyzettömbbel és írószerekkel. Szereljünk a telefonhoz megfelelő megvilágítást. A lépcső alatti alacsonyabb szögletek tisztítószerek tárolására is alkalmasak; a takarítószereket lehetőleg akasszuk a falra. Cipős szekrényt is építtethetünk ide.

Alapvetően két típusú szekrény létezik, beépített szekrények vagy szabadon álló, egyedi darabok. A beépített szekrények előre gyártott elemekből állnak, amelyeket a megadott pontokon össze kell szerelni. Különösen konyhák és hálószobák berendezésére alkalmasak. Nem kell okvetlenül a mennyezetig érniük, mert úgy a helyiség kisebbnek látszik. A magas beépített szekrények közlekedők, lépcsőpihenők vagy tárolóhelyiségek berendezésére alkalmasak. Praktikusak a harmonikaajtós vagy tolóajtós szekrények, ha csak kis hely áll rendelkezésünkre, különösen, ha az egyik szekrényajtót nem tudnánk teljesen kinyitni, mert pl. útban van az ágy.

Lépcsőpihenő: Ide könyves- vagy lemezes polcot építhetünk. A tágas, nem huzatos lépcsőpihenő vagy emeleti előtér akár tanulóhelynek vagy zenesaroknak is alkalmas - persze csak akkor, ha fülhallgatóval van felszerelve. Olyan ruhásszekrényt is tehetünk ide, amelyben nyáron a téli, télen a nyári ruhákat tároljuk, vagy kedves, de divatjamúlt ruhadarabjainkat, amelyektől még nem akarunk megválni. Itt csinálhatunk helyet a tartalék tisztítószereknek, tárolhatjuk itt a porszívót vagy a régi újságokat a következő lomtalanításig. Vigyázzunk azonban, nehogy lomtárrá változtassuk, amelyben aztán pl. hívatlan vendégek is elszaporodhatnak!

Pince és alagsori tárolóhelyiségek: Játszószobát is berendezhetünk bennük, ha nem nedvesek. Az ilyen helyiségek ideálisak pl. villanyvasút számára, mert azt nem kell esténként szétszedni.

© Nagy háztartáskönyv

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek