AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 12. 09.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 09.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 09.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 09.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 09.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: a káros vízgőz

goz.jpg

Főzőedényekre mindig tegyünk fedőt. Ott, ahol gőz keletkezik, mindig legyen nyitva egy ablak, vagy kapcsoljunk be egy ventillátort. A fürdővizet úgy készítsük el, hogy előbb hideg vizet engedjünk a kádba, csak azután meleget, így kevesebb gőz képződik. A zuhanyozófülkét zuhanyozáskor lehetőleg csukjuk be. A ruhaszárító gépek elhasznált levegőjét közvetlenül a szabadba vezessük.

Törekedjünk arra, hogy a házban állandó le­gyen a hőmérséklet. Kerüljük a lakás gyors fel­fűtését. A kéménycsatlakozás nélküli gázfűtés ugyancsak párásodást okoz. Az ablakba szerelhető ventilátorok télen gondoskodnak a helyiség szellőzéséről anél­kül, hogy ablakot kellene nyitni.

Fa impregnálása: olyan helyiségekben, ahol nagyobb a le­vegő páratartalma, mint pl. pincékben, a keze­letlen fa gyorsan korhadni kezd. Ilyen helyeken lehetőleg csak konzervált fát, betont, vagy más vízálló anyagot használjunk. A legolcsóbb favédő anyag a fáradt olaj, de igen kellemetlen szagot áraszt. Csak teljesen száraz fát kenjünk be vele, mert különben az olaj nem tudja átjárni a fát. A favédő szerek vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy ezek ne tartalmazzanak olyan oldószert, amelyek a konzerválás után még évek múlva is mérgező, klóros szénhidrogéngőzöket (PCB-ket) párologtatnak magukból. Ezek a favédő szerek még évek múlva is rákot okozhatnak, és ilyen esetekben a kezelt faszerkezet teljes ki­cserélése is szükségessé válhat. Ha az ablakkeret elkorhadt, olcsóbb kicse­réltetni, mint javíttatni.

Kisebb felületek javítása
- Keressük meg a vizesedés okát, és szün­tessük meg. Várjuk meg, amíg a fa teljesen kiszárad.
- Ezután kaparjuk ki a korhadt fát és kezeljük le gombásodásgátló favédő szerrel. Ha idő­ben felfedezzük, hogy a fa korhadni kezdett, fúrjunk az ablakkeret széleibe apró lyukakat, és műanyag cső vagy injekciós tű segítségével jut­tassunk gombaölő szert a fába.
- A fakeret javításához használjunk fagittet. Ha csak bizonyos részek korhadtak, cserél­jük ki ezeket lekezelt fával.

 © Nagy háztartáskönyv

     Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek