AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 12. 11.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 11.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 11.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 11.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 12. 11.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Image1.jpg

Ha egy lefolyó eldugul, ki kell tisztítanunk. Használhatunk szódat, vagy különböző lefolyótisztító-maró vegyszereket. Ezek a vegyszerek veszélyes mérgek, vigyázzunk, nehogy szemünkbe, vagy bőrünkre kerüljenek. Csak az erre a célra kapható anyagot használjuk, mert vannak olyan anyagok, melyek a zsírral vegyülnek, s végképp eltömik a lefolyót.

Ha a dugulás ettől nem szűnik meg, gumiharanggal pumpáljuk meg a lefolyót és így próbáljuk meg a dugulást elmozdítani. Dupla mosogatóban két gumipumpával kell egyszerre dolgozni, mert különben nem keletkezik vákuum. Zsíros serpenyőkbe öntsünk mosogatószert, és hagyjuk néhány percig állni. A zsír kis részecskékben emulgeál és így nem tömíti el a lefolyót. A lefolyó szűrőjét gyakran tisztítsuk ki.

Az eldugult lefolyót gumipumpával tisztítjuk ki. Helyezzük a pumpát a lefolyó fölé és nyomkodjuk fel és le, hogy vákuum keletkezzen. A vákuum kilöki a dugulást. Ha a dugulást sem a gumiharang, sem a csőtisztító szer nem oldja, használjunk egy dróthurkot. Csavarjuk le az U-alakú csődarabon (szifon) a rögzítő csavart és egy hurkos végű dróttal nyúljunk fel a dugulásig, és kaparjuk ki a szennyező anyagokat. Végül tegyük helyére a csavart. A modern szerelvényeken már nincs ilyen csavar. Ebben az esetben a teljes szifont le kell szednünk. Visszaszereléskor figyeljünk arra, hogy minden tömítő a helyén legyen! Végül öntsünk kevés mosóporos forró vizet a lefolyóba, és folyóvízzel öblítsük át. Amennyiben ez nem segít, mert a dugulás mélyebben van a lefolyócsőben, hívjunk szerelőt.

Környezetkímélő ötlet: lerakódások kialakulása ellen mindig segít, ha egy fél pohár mosóport szórunk a lefolyóba, majd forrásban tévő vizet öntünk rá. A mosópor fél pohár sóval és fél pohár szódával helyettesíthető. Ezt egy vödör forrásban lévő vízzel keli leönteni. 

© Nagy háztartáskönyv

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek