AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 10. 22.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 22.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 22.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 22.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 22.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

vilagitas20.jpg

Fő fényforrásként és munkahelyi megvilágításra egyaránt használhatjuk őket. Fővilágításként célszerű magasan a falra vagy a mennyezetre szerelni. Munkahelyi megvilágításhoz használjunk asztali vagy állólámpát, s fénysugarát lefelé irányítsuk.

Mennyezet-megvilágítás
Fényhatás a mennyezetre vetített fénnyaláb visszaverődése folytán jön létre. A fővilágítás kiegészítéseként használjuk, vagy úgy, hogy szórt fényt adjanak amikor (pl. este) nem akarjuk a fővilágítást bekapcsolni. A mennyezet megvilágítására alkalmazhatunk falikaros lámpát, magasan rögzített szabadon álló lámpát, állólámpát vagy felfelé irányított általános rendeltetésű lámpát (sugárzót).

Lámpaizzók alakjai
- A kerek villanykörték igen jól mutatnak olyan lámpatesteken, ahol látható a villanykörte (pl. oszlopra szerelt, karos vagy ernyős lámpák). Erre a célra általában az opálizzók alkalmasak.
- A gomba alakú villanykörtéket laposabb világítótestekhez használjuk.
 - Egyes falikarokhoz vagy csillárokhoz gyertyaégőket használunk. Ezek lehetnek átlátszóak (világosak), matt fehérek (opálégők) és csavart formájúak is.
- A belül tükrösített villanykörték keskeny, koncentrált fényt adnak, a normál izzók viszont szélesebb nyalábban sugároznak.

Függőlámpák
A fővilágosítást szolgálják. Minthogy rendszerint gyenge fényt adnak, többet kell belőlük fölszerelni. A fényhatást befolyásolhatjuk az izzólámpák és a lámpaernyő megválasztásával, valamint a vezeték hosszával. Ha függőlámpával világítunk, szinte mindig szükségünk lesz még néhány más lámpára is mellette. A többkarú csillár világosabb és érdekesebb fényt ad. Ha nem akarunk csillárt, nagyon dekoratív a gömb alakú kínai rizspapírlámpa. Ezek a lámpaernyők viszonylag olcsók, fényük kellemes, nem vakítanak. Felső nyílásuk közvetett világítást ad, az alsó pedig jól megvilágítja az asztal felületét.
A lehúzható függőlámpa sokféleképpen kihasználható. Leengedve barátságos megvilágítást kölcsönöz az étkezőasztalnak, fölhúzva jó fő fényforrásnak. Különösen a konyhában nagyon hatásos, a lehúzható függőlámpával ebédlővé alakul át a helyiség.

Mennyezeti lámpák
A lámpaernyővel félig vagy teljesen beárnyékolt mennyezeti lámpa szórt fényt ad, mivel a fényforrás nem látható. Az egyes sarkok megvilágítására minden irányba elfordítható, irányítható fényű lámpát használjunk.
A sarokba állított étkezőasztal megvilágításához elegendő egy mennyezeti lámpa, az egész szoba fővilágításához azonban már nem. Ilyenkor több, külön-külön bekapcsolható lámpát szereltessünk fel. Ha a mennyezeti világítást az oldalfal közelében szereljük föl, kellemes szórt fényt ad.

© Nagy háztartáskönyv


  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek