AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 10. 29.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 29.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 29.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 29.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 10. 29.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi tipp: mit, hol tároljunk?

tarolas11.jpg

A különböző kosarak, dobozok, és faládák igen alkalmasak játékok tárolására. Vigyázzunk azonban, hogy az anyag ne legyen szálkás! Ha nincs pincénk vagy tárolóhelyiségünk (kamránk), nyugodtan tarthatjuk az ágy alatt a szörfdeszkákat télen, a síléceket pedig nyáron. A konyhában, dolgozószobában vagy gyerekszobában vékony parafatáblát akaszthatunk a falra jegyzetlapok, feljegyzések számára.

Konyha
A helyiségben körbefutó vagy esetleg csak az egyik oldalára felszerelt keskeny polcon helyezhetjük el a fűszereket, mártásos kancsót, a sótartót, borsdarálót és egyéb apróságokat, melyek a szekrényekben gyakran eltűnnek a nagyobb dobozok és üvegek mögött. Erősítsünk drótkosarakat a szekrényajtók belsejére a mosogatószer, üvegmosó kefe vagy cipőtisztító szerek számára. Vigyázzunk azonban, nehogy túlterheljük a zsanérokat! A száraz élelmiszereket tároljuk üvegekben vagy fémdobozokban. Ezek a polcon-sorba rakva igen jól mutatnak. Az üvegnek van még egy előnye: láthatjuk, hogy mennyi tartalékunk van még. Mindenesetre használjunk színes üvegeket, nehogy a benne tárolt élelmiszer gyorsan megromoljon.

Talpas poharainkat szájukkal lefele egy polcra is akaszthatjuk. Akasszuk a csészéket és bögréket kis kampókra a konyhaszekrény felső elérne alá - nagyon jól mutatnak itt, s a rendrakás így csak néhány mozdulat. A zöldséget és gyümölcsöt tároljuk kosarakban, így mindig éri levegő, s ráadásul még látványnak is kellemes. Ez a megoldás azonban kizárólag rövid idejű tárolásra alkalmas.

Szögezzünk egy dróthálót két függőleges lécre. Megfelelő kampók segítségével erre is felakaszthatunk olyan tárgyakat, amelyek egyébként a fiókok mélyén áttekinthetetlenül kallódnának. Serpenyőinket s egyéb konyhai eszközeinket megfelelő teherbírású fémből vagy rétegelt anyagból készült gerendára vagy rúdra is akaszthatjuk. A fakanalakat tarthatjuk cserépedényben is. Ha a mosogató fölötti fal erre alkalmas, szerelhetünk rá tányércsepegtető drótpolcot vagy kosarat. Keressünk a szakácskönyvek és folyóiratokból kigyűjtött receptek számára alkalmas helyet, ahol mindig kéznél vannak.

Gyerekszoba
Tároló „zsebek". Rögzítsünk az egyik polc szélére erős anyagból egy keskeny csíkot, így a fülekbe dugott fakanál, olló vagy egyéb konyhai eszköz mindig kéznél van. A posztereket s egyéb összegöngyölt papírokat régi palackos rekeszbe is állíthatjuk. Ha kivesszük belőlük a műanyag elosztórácsot, polcot is építhetünk ezekből a dobozokból cipők, könyvek vagy nagyobb játékok számára. Ha a játékosládát gyakran visszük egyik szobából a másikba, a célnak leginkább egy színes műanyagkosár vagy doboz felel meg. Az építőkockákat és más hasonló, kemény játékokat tárolhatjuk régi, üres, nagy mosóporos dobozban. A dobozt előzőleg alaposan tisztítsuk ki és színes tapétával vonjuk be.

© Nagy háztartáskönyv


  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek