AJÁNLÓ
 
14:00
2014. 11. 10.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 10.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 10.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 10.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2014. 11. 10.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

ablakjav.jpg

Az ablakkereten található lyukakat fagittel vagy szilikon-fugamasszával töltsük ki. Kitöltés előtt valamennyi felületet gondosan tisztítsunk meg, ellenkező esetben az anyag nem köt meg rendesen. Az ablaktáblák repedéseit rövid időre' átlátszó ragasztószalaggal rögzíthetjük. Ragasztószalaggal ideiglenesen az ablaktáblában lévő lyukat is tömíthetjük. Az eltört ablaktáblát átmenetileg fóliával is lehet helyettesíteni. Ha a fogantyúk vagy pántok meglazulnak, húzzuk meg a csavarokat.  Ha az ablakot nem szigetelték le, ragasszunk szigetelőszalagot az ablakkeret és a tok közé. Energiatakarékossági okokból ajánlatos az ablakot hosszú távon kicserélni.

Töredezett gitt cseréje. Ha az ablaktábláról a gitt leesett, a maradékot is le kell kaparni (balra fent). Az új gitt helyét kenjük be kevés lenolajjal (jobbra fent). A lenolaj meggátolja a nedvesség behatolását, ami tönkretenné az ablakkeretet. Az új gittet késsel vagy spaklival vigyük fel.

Fémkeretes ablakok
Ha a fémkeretes ablakok fogantyúi nehezen járnak, valószínűleg túl sok rajtuk a festékréteg. A festékrétegeket távolítsuk el és a fogantyúkat rozsdavédővel kenjük be.

Üvegezés
Húzzunk fel egy erős munkakesztyűt. Az ablaktáblát vegyük ki. A régi gittet és az üveg maradékokat vésővel vagy csavarhúzóval távolítsuk el. Szükség esetén az ablaktábla-maradékokat kalapáccsal és csavarhúzóval üssük ki.
Mérjük le az ablakkeret közötti távolságot hosszában és keresztben. 0,5 cm-t számoljunk le minden oldalon.
Az ablakékeket csípőfogóval húzzuk ki és tisztítsuk meg az ablakkeretet csiszolópapírral. A keretet alapozóval kenjük át és több órán át hagyjuk száradni.

Az ékeket óvatosan üssük be a keretbe. Kalapácsként használhatjuk a laposvéső végét. Fémkeretes ablakoknál speciális rögzítőkapcsokat kell használni. A gittet gittelőkéssel simítsuk el az ablaktábla szélei körül és a többi ablakhoz hasonlóan formázzuk meg a széleket.A gittmaradékot távolítsuk el, az esetleges ott lévő ujjlenyomatokat alkoholba mártott pamutruhával töröljük le. A hornyokba kenjünk kevés lenolajat. Sodorjunk egy kis hurkát a gittből, és hüvelyk- valamint mutatóujjunkkal nyomjuk a hornyokba. Az ablaktáblát erősen nyomjuk be a keretbe. Vigyázzunk, nehogy betörjük!

© Nagy háztartáskönyv
 


  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek