AJÁNLÓ
 
14:00
2015. 01. 09.
A törött nádat a törés helyén kontaktragasztóval összeragaszthatjuk. Kosarakon és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2015. 01. 09.
Hogyan tüntessük el a fa apró mélyedéseit, horpadásait? A felületi bevonatot távolítsuk...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2015. 01. 09.
A csavarok időnként meglazulnak és olyan nagy lyukat vájnak a fába, hogy már egyáltalán...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2015. 01. 09.
Ha a mozgó lábat szárnyas anyával rögzítették, legtöbbször elég, ha ezt ismét meghúzzuk....
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2015. 01. 09.
Facsavarok: A csavarokat húzzuk meg vagy szükség esetén cseréljük ki. Ha laza az illesztés,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

teto.jpg

A födém szigetelése ne legyen túl drága és a fűtési költségek megtakarításával kb. 3 év alatt térüljenek meg költségei. A legegyszerűbb, ha a szigetelőlapokat a gipszfödémen keresztül hozzászegezzük a keresztgerendához. A lemezeket tapétázni is lehet. Ezt a munkát szakemberrel végeztessük el.

Tetőszerkezetek
Ha a padlást csak tárolásra használjuk, elegendő egy réteg szigetelőanyag, amelyet a födémgerendák közé vagy azokra teszünk.  Ha viszont a padláson manzárd szoba van, akkor a szigetelőanyagot közvetlenül a tető alá kell elhelyezni. Ez igazi barkácsmunka. Használjunk üveggyapotot. Ezt a szigetelőanyagot paplan alakban, vagy táblában árusítják. Fektessük a keresztgerendák közé. A jó szigeteléshez legalább 7,5 cm vastag üveggyapot kell. Fektetésekor viseljünk kesztyűt, arcmaszkot és védőszemüveget, mert erősen ingerli a bőrt.
Másfajta szigeteléseknél hőreflektorként használjunk alumíniumfóliát. Olcsó, de magában nem elegendő.
A tetőszigeteléssel célszerű szakembert megbízni. Mindig érdeklődjük meg, melyik a legkifizetődőbb megoldás. Ajánlatos a csöveket is bevonni szigetelőanyaggal. Nagyon sok hőt takaríthatunk meg vele.

Az ömlesztett szigetelőanyagot (pl. perlit) nehezen hozzáférhető helyek szigetelésére használjuk, pl. kémények vagy gerendák körül. Legalább 10 cm vastagságban szórjuk le. Az ömlesztett szigetelőanyagok parafa- vagy styropor granulátum vagy üveggyapot-pelyhekből állnak. Kiszórásához feltétlenül viseljünk kesztyűt és arcvédőt.

Üveggyapot-szigetelés. Vegyünk fel egy vastag kesztyűt, arcvédőt és védőszemüveget. Az üveggyapot paplant tekerjük le és terítsük a gerendák közé. Levágáskor ügyeljünk arra, hogy jól illeszkedjen a gerendák között. A csíkokat jól nyomkodjuk le, hogy megfelelően zárjanak.
A padláshoz vezető csapóajtó köré is szórjunk ömlesztett szigetelőanyagot, a csapóajtó keretére pedig ragasszunk szigetelőszalagot.

© Nagy háztartáskönyv

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek