AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 02. 18.
Hol az otthon? Ahol letesszük a gitárunkat és nem dől el, mert van állványa. Egy időtől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 18.
Anno a házunk vásárlásával tettünk szert egy felújításra váró kéményre. Hogy valaha...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 18.
Mindenkinek van bojleres története, olvassák el az enyémet is. A vízmelegítő fontos kultúrtörténeti...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 18.
Egy szép napon elhalálozott a fürdőszobai borotválozótükör feletti fényforrás. Azért...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 18.
Mr. Furdancs irodai forgószéke után az én munkás fotelem mondta fel a szolgálatot. Beépített...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A halott fűtőszál

Az áldozatra a félig átsült pizzák hívták fel a figyelmet. Látszatra minden rendben működött, szépen világított, meghitt melegséget és csodás illatokat árasztott a kombinált tűzhely elektromos sütője, ám a saját készítésű pizzák alja mégis nyers maradt. Egyéb ötlet híján átcsúsztattam őket egy teflonserpenyőbe és a gázrózsán, némi utókezelés által kerültek fogyasztható állapotba. A javítást ebéd utánra hagytam, mikor már kihűlt a sütő.

Az első döbbenetet a tűzhely sarokból való kihúzása után elém táruló látvány okozta. A brazíliai esőerdők még érintetlen mélyéhez hasonlatosan ez a tájék is kívül esett a takarítószerek által sűrűn bejárt területeken. A csempén a megannyi ételköltemény alkotóelemei, porcicák és némi pókháló elegyével, évgyűrűszerűen alkotott színes márványszerű rajzolatokat. Mivel az erről készült képek kimerítenék a nyugalom megzavarására alkalmas képi elemek meghatározást, és a posztunk fő témája sem ez, ennek a bemutatásától inkább eltekintenék. Azért már ezen a ponton elhatároztam, hogy az esetlegesen kellő alkatrészbeszerzés után, hideg zsíroldóval (ezzel bánjuk gumikesztyűs kézzel) és némi ecetes tisztítószerrel fogok visszatérni a helyszínre.

A következő lépés némi felületes tisztogatás után a hátlap eltávolítása volt, amit mindössze két csavar és az alul beakasztható fülek tartottak. Ez mögött találhatóak az elektromos alkatrészek csatlakozói ill. vezetékezései.

 

Mivel maga a sütő működött a hibát a programkapcsoló, vagy az alsó fűtőszál okozhatta. A fűtőszál csatlakozóján mérhető volt a hálózati feszültség, így a kapcsoló kipipálva.

Feszültségmentesítés után lehúztam a csatlakozókat, és ellenállást méréssel folytattam a hibakeresését, ami szakadást jelzett. A fűtőszál kiszerelése sem volt bonyolult, mindössze egy csavart kellett kitekerni.

Valószínűleg a képen látható repedésen lehelte ki a lelkét.

Hála a tervező mérnököknek,  mindössze egy csavarhúzó és egy multiméter volt a szerszámigénye a javításnak.

Vasárnap lévén másnapra maradt az alkatrész beszerzés. Jó szívvel ajánlom ezt a lelőhelyet, széles választékuk van a háztartási gépek alkatrészeiből, Budapesten több üzletük is található.

Másnap az új fűtőszállal (5090 Ft) és a hideg zsíroldóval felvértezve 45 perc alatt, (40:5 a zsíroldó javára a fűtőszállal szemben) újra higiénikussá és eredeti teljesítményével működővé alakítottam a tűzhelyet és környékét.

Remélem a javítás után újabb 13 év gondtalan gasztronómiai élvezet  következik.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek