Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hét műtárgya: a kerítésfogó

Mije van a farmernek? Földje. Mi van a föld körül? Kerítés. Úgyhogy akár farmer fogónak is hívhatjuk. Hívják is, ha ilyenre van szükségünk, ezen a néven is érdemes keresni.

A drótkerítés építése papíron nagyon egyszerű: oszlopokat ásunk/betonozunk a földbe, vezetődrótokat húzunk ki közéjük (3-at vagy 4-et), majd a dróthálót kötöződrótokkal rögzítjük a vezetődrótokhoz és szegecsekkel az oszlopokhoz. Mindeközben szükség lesz drótok hajlítására, vágására, szegecsek kalapálására és kihúzására.

Erre jó a kerítésfogó:

Nemrég volt egy írásunk a kerítések rendbetételéről. Ez a mostani poszt reflektál az abban írottakra. Egy barátom festett, vas zártszelvény kerítését raktuk rendbe. Sikerült elkapni azt a pillanatot, amikor még igazából nem volt komoly rozsdamennyiség a vaskerítésen, ránézésre csúnyábbnak tűnt, mint amilyen vészes valójában volt a helyzet. Gondolom, sokan ismerik azt a mondást, hogy "manapság mindenki építeni akar, de a karbantartáshoz senkinek sem fűlik a foga". Ez persze ránk is érvényes, de most erőt vettünk magunkon.

ker1.jpg

Kerítések felújítása

Az idei nyár igen száraz és mondhatni forró is volt. Nedvesség ugyan nem sok volt, annál több napsütés erős UV-sugárzással párosulva. Ez nem csupán a kültéri faanyagból készült tárgyak védelmét károsította, hanem a festett kültéri felületeket is erősen megviselte. Az ugyan még nem tudható, hogy milyen lesz a téli időszak, viszont a felületvédelmet szolgáló bevonatok felújításával jelentősen lassítható a kerítések, kertkapuk és egyéb kültéri tárgyak felületeinek nyáron elkezdődött erodálása.

kerites_poszt01.jpg

Fura kerítések

Pusztán azért, hogy jobban csússzon a holnapi poszt, egy tetszetős gyűjteményt tárunk elétek a témában. Páratlan vaslogikátokkal kitalálhattátok, hogy holnap a kerítésről lesz szó, illetve annak karbantartásáról. Erről az egyszerű építményről, a Wikipédia is megemlékezik. Sok újdonságot nem olvashattok róla, ellenben az alábbi gyűjtemény szépen összefoglalja, hogy azért nem kell minden esetben túl komolyan venni saját életterünk behatárolását. A kerítés lehet vidám és/vagy kreatív építmény is. Íme:

kerites_01.jpg

kerites_07.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek