Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hét műtárgya: a kerítésfogó

Mije van a farmernek? Földje. Mi van a föld körül? Kerítés. Úgyhogy akár farmer fogónak is hívhatjuk. Hívják is, ha ilyenre van szükségünk, ezen a néven is érdemes keresni.

A drótkerítés építése papíron nagyon egyszerű: oszlopokat ásunk/betonozunk a földbe, vezetődrótokat húzunk ki közéjük (3-at vagy 4-et), majd a dróthálót kötöződrótokkal rögzítjük a vezetődrótokhoz és szegecsekkel az oszlopokhoz. Mindeközben szükség lesz drótok hajlítására, vágására, szegecsek kalapálására és kihúzására.

Erre jó a kerítésfogó:

belevagtak.jpgBelevágtak az áramba. Szigetelt volt, nem lett baj.

Minden gyerek megtanulja, hogy áramhoz nem nyúlunk. Ez egyeseknél így is marad életük végéig, másoknál szintén, csak nem úgy (bocsánat), és vannak páran, akiknek viszont muszáj hozzányúlniuk, mert ezért kapják a fizetésüket.

A hét műtárgya - A patentfogó

Ma egy fura, de igen ötletes kis eszközt mutatunk be. Első ránézésre kínzószerszámnak vagy szexuális segédeszköznek is gondolhatnánk, de nem az. Bár nem lepődnék meg rajta, ha az idevágó felnőtt-oldalakon találkoznék vele. Egyszerűen leírva: a patentfogó arra jó, hogy ha valamit összeszorítunk vele, akkor az úgy is marad. Mindaddig, amíg nem oldjuk a fogót. Leginkább karosszérialakatosok, bádogosok használják például hegesztésnél. Összefognak vele két lemezt a hegesztés idejére. Sok minden másra is jó, felhasználásának csak a fantáziánk szab határt, én már gányoltam ki vele elnyalt fejű csavart. Idevágó kalandjaitokat írjátok meg kommentben. Működtetése nem túl bonyolult. Nyitott állapotban a fotón látható szerszám felső szárából kikandikáló csavarral akkorára nyitjuk a fogó fejét, hogy passzentosan meg tudjuk vele fogni az anyagot. Ha ez megvan, ráfogunk a rögzítendő munkadarabra és összecsukjuk a fogó két szárát. Ekkor a szerszám bezáródik és úgy is marad. Mindaddig, míg az alsó száron látható, elsőre feleslegesnek tűnő, plusz karral ki nem oldjuk a fogót. A fent említett csavarral a szorítás erősségét is szabályozni tudjuk.

patent.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek