Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hét műtárgya: az okostelefon

rock-phone.jpg

Ha nincs eszed, legyen noteszeokostelefonod!

Lángoló telefontöltő

A napokban jött a hír, hogy idén olyan helyre megyünk horgászni, ahol nem nagyon van lehetőség arra, hogy feltöltsük a telefonjainkat. Egyszerűen azért, mert az úgynevezett természetnek a lágy ölén leszünk, ahol nincs áram. Lemerült okostelefonnal meg ugyebár hogyan fogom feltölteni Facebookra a kifogott halakról készült fotóimat. Elfogadhatatlan helyzet, ezt beláthatjuk. A modern horgászatnak az egyik fontos eleme a népszerűsködés. Egyszer, még Svédországban futottam bele egy kütyüboltban egy olyan alkalmatosságba, ami dörzshajtás segítségével annyira fel tudta tölteni a telefont, hogy legalább egy sms-t el tudjunk vele küldeni a koordinátáinkkal. Azóta itthon is láttam ilyet. A mai mutatvány is a vadonban táborozó, de a konzumvilágtól elszakadni képtelen embereknek nyújt segítséget. Ez a sepeciális, házilag készített nyílt lánggal működő telefontöltő bonyolultabb annál, hogy azonnal nekilássak, mindenesetre lenyűgözőnek találom a szerkezetet, melynek elkészítési leírását ITT találjátok. Javaslom, hogy csodáljuk meg együtt!

langolomobiltolto.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Telefontartó bankkártyából

A mai mutatványt nyugodtan nevezhetjük villámbarkácsolásnak, tekintettel arra, hogy egyszerű, mint a barlangrajz. Irodai környezetben szinte biztos, hogy munkatársaink elalélnak kreativitásunktól, hölgy kollégáink pedig még azt is feltételezhetik rólunk, hogy akár még fát is tudunk vágni. Félmeztelenül! A legszebb az egészben az, hogy ezt az érzetet egy nyomorult, használaton kívüli bankkártya szétvágásával tudjuk elérni. Én legalábbis ezt vizionálom, de lehet, hogy csak nehéz gyerekkorom volt. A mai feladat tehát egy telefontartó, amihez mindössze egy bankkártya és egy komolyabb olló szükséges. Az alábbi fotókon az elkészítés menete. Hajrá!
Innen: Instructables

bankkartya02.jpg
Kotorj elő egy tetszés szerinti bankkártyát. Lehet pontgyűjtőkártya is, mindegy.

bankkartya03.jpg
Első vágás, a telefon vastagságához mérve. (ez ugyanaz a kártya, csak fordítva)

bankkartya01.jpg
Második vágás.

bankkartya05.jpg
bankkartya07.jpg bankkartya06.jpg
Kész!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

Az ilyen hajánál fogva előrángatott megoldások egyrészt tetszenek, másrészt viszont olyan érzésem támad tőlük, mintha a Tokajit kólával innánk. Egyszer láttam ilyet. Borász ismerőseimhez, akiknek ezt elmeséltem, rendre mentőt kellet hívni. A ma bemutatott eszköz esetében egy távcsövet eszkábáltak egy mobilra, mondjuk arra az esetre ha túl messze lenne a szomszéd ablakban meztelenül feltűnő hölgy. Persze párunknak "a madarakat szeretnék fényképezni" sztori fog jobban tetszeni. A lényeg, hogy okostelefonunk, általában használhatatlan digitális zoomját valahogy kiváltsuk egy analóg, optikai megoldással, a vélt jobb képminőség érdekében. Az alaposan dokumentált elkészítési útmutatót ITT találjátok.

tavcso01.jpgA kész cucc a távcsőre szerelve

Túlélőkészlet okostelefonból

Bear Grylls helyében biztos, hogy szenteltem volna legalább egy adást annak feltérképezésére, hogy miként tudjuk túlélőkészletté alakítani a kezünk ügyében lévő tárgyakat. Lehet, hogy volt ilyen, de én nem láttam, tehát nincs. Bármikor előfordulhat, hogy úgy találjuk magunkat túlélésre kényszerített helyzetben, hogy pont összetört a mobilunk. Nem feltétlenül kell olyan helyzetre gondolni, hogy mondjuk kényszerleszállást hajtunk végre Szibériában. Elég csak a BKV tetszés szerinti járatán utaznunk. Véssük az agyunkba az alábbi ábrát és hasznosítsuk az okostelefounkban rejlő lehetőségeket. A hasznosítható részek, úgymint az alaplap, hangszóró, kijelző, vezetékek, akkumulátor, alkalmasak arra, hogy vágószerszámot, iránytűt, élelem szerzésre alkalmas eszközt vagy jelzőtükröt készítsünk belőlük. Emellett az akkumulátorral és egy darab dróttal megkísérelhetünk tüzet "csiholni". Mondjuk egy lángoló buszon nem feltétlenül van rá szükség, és szerintem nem is működik, de ezt majd ti eldöntitek. Mindenesetre tanulmányozzuk át ezt a remekbeszabott kis összefoglalót!

mobiltulelo.jpg

Forrás: Survival-Spot

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek