Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Virsli, perec, vattacukor

Itt a munka ünnepe! Ez egy barkácsblogon nyilván különösen fontos esemény. Ünnepeljük hát mi is. Tehetjük ezt majálisozással, bár az igazi felvonulásokra már kevesebb alkalom kínálkozik, mint néhány évtizeddel ezelőtt. De azért némi nosztalgikus virsli-, perec-, és vattacukorevésre biztos találunk lehetőséget.

Vattacukorgép házilag

Javaslom, hogy idézzük fel a nyolcvanas évek május elseji felvonulásainak és a manapság is népszerű falunapok világát. Ehhez az életérzéshez az egyik elengedhetetlen kellék a vattacukor, és az annak előállítására szolgáló gép. Gyerekkoromban nem is az édesség, hanem a gép kötött le leginkább. Hosszú percekig néztem a forró és forgó béléssel rendelkező masinát, hogy vajon hogyan működhet és hogy miként lesz a kristálycukorból vattacukor. Nyilván nem sikerült rájönnöm, de ha az iskolapadban is felöklendeztem volna az idevágó kérdéseimet, mondjuk kémia vagy fizika órán, akkor rövid gondolkodás után akár rá is jöhettem volna a dolog nyitjára. Nem így történt, úgyhogy utánanéztem.

vattacukor01.jpg
Állítólag ez a világ legnagyobb vattacukra. Forrás: exposay.com

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek