Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Videotorium

Gyermeksarok rovatunkat olvassák a pályára-irányítás és műszaki tudományok szolgálatában.
Hétvégén bukkantam egy fantasztikus oldalra, a Videotorium videóportálra. Sajnálatosan eldugott oldal a keresőben, pedig az állami finanszírozással (ezt azért írom, hogy lám, néha értelmes dolgokra is költik az adónkat) dicséretes technikai jellemzőkkel felvértezett tudásbázist hoztak létre az MTA, BME, NIIFI, stb. komoly tudományos intézetek, kormányzati szervek tanárainak, munkatársainak előadásait rögzítő szakemberek, emellett találhatunk népszerű középiskolai fizikai kísérleteket is az Öveges professzor nyomdokain járó tanároktól.

Image9.jpg

Kőművesdekoltázs

Néhány éve, horgászat közben egy csónakban hallottam először ezt a kifejezést. Tekintve, hogy a Velencei-tó közepén üldögéltünk, nem nagyon tudtam félrevonulni, hogy kiröhögjem magam. Mindenesetre azt megfejtettem, hogy ebben az elnevezésben benne van minden, ami a barkácsolás, vagy szerelés közben lecsúszott nadrágból kilátszó fenék esetlenségét jelenti. Mert szerintem az esetlenség a fő motívum, ami ezt a jelenséget jellemzi. Talán ezért hatódtam meg tőle annyira. Aztán, ha jól láttam még divatos is lett egy időben, bár azt, amikor egy hölgy feneke kukucskál ki a nadrágból, nem minden esetben hívnám esetlennek. Addig a horgászatig én a "persely" szót használtam, utána viszont még belefutottam a "kőművesportré" kifejezésbe is. Ma emlékezzünk meg néhány fotóval a kőművesdekoltázsról, de mindenekelőtt jöjjön egy videó, amelyben helyes brit melósok mutatják meg, hogyan kell előállítani a tökéletes kompozíciót.

Dolly Rambo a Furdancson

Azt az olvasóvesztést nem kockáztatnánk meg, ami azzal járna, hogy az alábbi videóval kívánunk boldog karácsonyt. Mindenesetre egyik barátunk (Roby) felhívta szíves figyelmünket Dolly Rambo művészetének furdancsos vonatkozására. Nem tudjuk, hogy mi ez, de biztos vagyok benne, hogy a Subbán már volt róla szó, sőt szorgalmaznék egy tényfeltáró cikksorozatot e nagyformátumú művész munkásságával kapcsolatban. Lássuk, halljuk!

Mi mással töltenénk a vasárnapot, ha nem azzal, hogy szétszedünk egy grillgyújtót és összeeszkábálunk egy mini ágyút. Alább két videó. Az elsőben az ágyút, a másodikban pedig a belevalót készítik el. Kellemes vasárnapot!

Ezek azok a videók, amiket nem tudok megunni. És persze ti sem. Nézzétek meg és költsétek el jókedvűen az ebédet. Jó étvágyat!

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek