AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 12. 04.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 04.
Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 04.
Tavaly decemberben volt egy kétrészes posztunk arról, mi alapján választottam szerszámos ládát,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 04.
Bútorlapból készült bútorok általánossá válásával együtt terjedtek el az ilyen bútorok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 04.
Lyukat persze a legegyszerűbb fúróval készíteni, azonban házilagos körülmények között...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Játszunk tudományosan!

A karácsonyi ajándékötletekről lesz még pár írás itt a blogon. Ez a mostani főképp a gyerekek számára készült csomagok tartalmához ad néhány tippet.  Különösen, ha a kérdéses gyerek szeret tevékenyen és kreatívan játszani, van benne némi kisérletező vagy épp barkács hajlam. 

Nem mellesleg ezen ajándékok bármelyikének a furdancs közösség meglett férfitagjai is örülnének, tehát egyáltalán nem kizárólag gyermekeknek ajánlottak.

Az itt ajánlott termékek esetén nem írunk konkrét beszerzési forrást, de a márkaneveket beírva a keresőbe, találunk itthoni forgalmazót.

Az első tipp legyen talán a homok. Homokozni ugyanis jó. Persze a szobában kicsit macerás és piszkos tevékenység. Volt eddig. Most azonban már elérhető a mágikus homok (Kinetic Sand™), amely egy csapásra megszünteti ezeket a problémákat. A Kinetic Sand™, az örökmozgó homok, 98% tiszta homok és 2% speciális szilárd kötőanyag keveréke. Ennek köszönhetően a Kinetic Sand™ olyan, mintha nedves lenne, mégsem az. Simogatón átfolyik az ujjaid között, de összenyomva bármilyen formát tökéletesen felvesz. Építhetsz belőle, órákon át túrhatod, mégsem koszolod össze magad. Ráadásul sosem szárad ki!

Érdemes megnézni az alábbi videót:

A következő tippünk a mágnesek szerelmeseinek való. A különlegesen erős mágnesek önmagukban is jó ajándékot jelenthetnek (erre még visszatérünk) de ha a mágnes formázható, majdhogynem folyékony, az aztán valóban érdekes! A ’Magnetic Thinking Putty’ termék épp ilyen, szintén itt egy videó róla:

És akkor a mágnesek. A neodimium anyagú, szuper erős mágneseket sokan ismerhetik. Ezek a hagyományos mágneseknél sokkal, tényleg sokkal erősebbek. Igaz anyaguk nagyon rideg, ezért sajnos törékeny is, de azért ez némi odafigyeléssel kezelhető. És ezekkel a mágnesekkel játszani nagyon mókás dolog. Például pár tucat ilyen mágnes golyóból csoda jól lehet építkezni:

Vagy szintén jó játék a vasfolyadék, vagyis hivatalos nevén a Ferrofluid, amely az alábbi videón látható:

Kedvenc mágnesboltunkban persze sok más csoda is van, például mindenféle mágnesfólia, amikből saját hűtőmágneseket készíthetünk. De van nálunk rengeteg tudományos játék is.

Mert ilyenből is rengeteg van bizony, mindenféle csináld-magad készletet kapunk most már a klasszikus játékboltokban is. Ezek valóban mutatósan és szórakoztatóan mutatják be egy-egy fizikai jelenség működését. Készíthetünk napelemes autót üres üdítős dobozból, vagy épp mini szélerőművet. Minden szükséges alkatrész a dobozokban van, igazán könnyen összeállíthatóak, és működnek, tehát elkészülésük után is szórakoztatnak egy darabig.

http://magnes.hu/termekek/jatekok

Szóval, lehetőség valóban számtalan van, mindenképp arra buzdítunk mindenkit, hogy ne csak a játékboltok Barbie-s és Lego-s polcain nézelődjön, hanem kicsit böngésszen a neten a ’tudományos játék’ kategóriákban, csodákra fog bukkanni!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek