AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 07. 11.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 11.
Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 11.
Tavaly decemberben volt egy kétrészes posztunk arról, mi alapján választottam szerszámos ládát,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 11.
Bútorlapból készült bútorok általánossá válásával együtt terjedtek el az ilyen bútorok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 11.
Lyukat persze a legegyszerűbb fúróval készíteni, azonban házilagos körülmények között...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legyünk szuperhősök!

A filmre vitt képregények divatja még korántsem ért véget. A nagyszámú, különleges képességek birtokában lévő hős folyamatos példát mutat nekünk, átlagos életformáknak. Persze az erkölcsi tanulságon túl nem minden esetben juthatunk, hiszen e hősök többsége amolyan mutáns lény, különleges, nem igazán üzletben kapható képességek birtokában van, amelyek számunkra nem elérhetőek.

Azonban vannak azért néhányan, akik nem születésüktől, vagy netán balesetből kifolyólag lettek annyira szuperek.

A mi mai példaképünk legyen mondjuk a vasember. Persze nem az igazi, vagyis a Teslát létrehozó Elon Musk sőt, még csak nem is a Virgin Group féle Richard Branson, hanem a vörös/arany bádogember, aki mindannyiunk rejtőző igazságosztó énjét személyesíti meg.

És az ok, amiért ez a téma felmerült egy barkács blogon, az nem csupán a vitathatatlan uborkaszezon, (amelyet most még mindenféle foci vb-is súlyosbít) hanem az is, hogy a vasember legtöbb csodás tulajdonsága, ellenálló-képessége a páncéljának, vagyis a spéci ruházatának köszönhető. Márpedig hasonlóan (majdnem) ellenálló ruhadarabjaink nekünk is lehetnek ám! Elsősorban persze a védelmi képességekre helyezzük most a hangsúlyt. A taktikai támadófegyverek egyelőre nehezen beszerezhetőek, de egy későbbi posztsorozatban adunk majd néhány ötletet.

Szóval, a védelem. A lábunk védelme ugye alap, erről írtunk már külön. Egy szuperhős ruházata azonban valóban összetett kell legyen. Nyilván nem szakadhat el, bírja a vizet és természetesen vágás- és lángálló anyagból készül. Jó ha sötétben is látszik, de szükség esetén akár bele is olvadhat a háttérbe. Nyilván nem foghatja a golyó, nem vághatja a kard. Ja, és persze szellőzik, mert egy szuperhős sosem lehet izzadt. A jó hír, hogy ezen tulajdonságok mindegyike elérhető mondjuk a profi munkaruha szegmensben. A rossz az, hogy azért nem egyetlen modell fedi le a teljes elvárás-skálát. Azonban ez nem jelenthet akkora gondot, egy rendes szuperhős manapság nyilván nem ad-hoc módon indul bevetésre, fel tud készülni a szükséges igénybevételre.  

Időnként persze adódhatnak speciálisabb igénybevételek, mondjuk néhány 10.000 V feszültség elviselése, vagy épp farkasordító hidegben kell heggeszteni, persze szigorúen az emberiség megmetése érdekében:

Persze nemcsak férfi lehet szuperhős, női felszerelések is akanak szép számmal:

Szóval, nem is nyújtjuk tovább a szöveget, mindenki tervezze meg a saját szuperhős-képességeit, aztán szaladjon a boltba, összeszedni a megfelelő öltözetet.

Befejezésül itt van két videó:

Az első kedvet csinál talán a vasemberséghez, ahogy végigvezet az öltözet evolúcióján:


A második viszont azok számára lehet érdekes, akik mondjuk valódi vasember-álarcot szeretnének. Mondom valódit...


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni!



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek