AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 02. 12.
A Knauf Insulation leszámol a hőszigeteléshez kapcsolódó városi legendákkal Itt a...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 12.
A különböző modern szigetelőanyagokról már számos esetben írtunk. Beszéltük fújható,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 12.
Ebben a hetek óta tartó sivatagi időjárásban talán kevesebbet gondolkozunk otthonunk hőszigetelésén....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 12.
Korábbi, hőszigetelésről szóló posztjainkban már többször leírtuk, hogy a szigorodó...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 02. 12.
Az ország teljes energiafelhasználásának 8%-a lenne megtakarítható az energetikai szempontból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ömlesztett szigetelés

Aki próbálkozott már az utólagos és házilagos hőszigeteléssel, ismerheti a problémát, hogy bizony sok olyan eset adódhatik, amikor a táblás, vagy paplanos szigetelőanyagok nem igazán jól használhatóak. Akár egy padláson kellene szigetelnünk valami rosszul hozzáférhető ficakot, vagy egy utólagosan beépített faszerkezet körül kell hőszigetelést megoldanunk, vagy épp a fűtés össze-vissza kanyargó csöveit szeretnénk körbe szigetelni a kazánházban a fal mentén, ezekhez a hagyományos szigetelő táblák csak nehezen alakíthatóak.

A Knauf Insulation is tisztában van ezzel a problémával, ezért is fejlesztette ki a speciálisan gépészeti célra előállított, ömlesztett kőzetgyapot termékét. Az anyag az LWC névre hallgat. Ez egy kötőanyag mentes, hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésre alkalmas, nem éghető ömlesztett kőzetgyapot, amely kiválóan alkalmazható extrém alacsony: -150°C és magas: +800°C üzemi hőmérséklet között. Tűzvédelmi besorolása alapján a legbiztonságosabb kategóriába tartozik: A1-es termék!

Alkalmazási területe: a terméket elsősorban légtechnikai egységekhez, kazánokhoz, kemencékhez, hőcserélőkhöz és turbinák szigetelésére ajánlják. Az extrém hőtűrés okán akár közvetlenül a kémény mellett is használhatjuk. 

Az LWC kőzetgyapot előnyei nyilvánvalóak:

  • Lehetőségünk van szigetelni a nehezen megközelíthető vagy eltérő vastagságú helyeket is hőhíd mentesen, vágás nélkül.
  • Gyors beépítést tesz lehetővé rugalmasságának és méretének köszönhetően.
  • Kiválóan alkalmazkodik a különböző szerkezeti formákba.
  • A terméket víztaszító réteggel látták el, így biztosítva ellenállását a levegőben található nedvesség felvétele ellen.
  • Kémiailag semleges.

A termék PE zsákban kerül forgalomba, 10 kg/zsák kiszereléssel, amelynek köszönhetően mozgatása és tárolása egyszerű.  A csomagoláson jól látható Knauf Insulation céglogó és címke van elhelyezve, utóbbi tartalmazza a termék alapvető jellemzőit. A termék AS minősítéssel rendelkezik, olvadáspontja 1000°C felett van.

Felhasználása egyszerű, az adott szerkezeti elem, szigetelendő részt kell kitölteni vele. Így az gyakorlatilag szigetelő anyaggal teli dobozként működik. A Knauf tájékoztatása alapján az LWC kőzetgyapot elsősorban professzionális felhasználók számára ajánlott termék, ugyanis a szigetelés helyére csak megfelelő berendezésekkel lehet eljuttatni, és az optimális tömörítés kialakítása is hozzáértést, céleszközöket igényel.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek