AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 06. 03.
Egyszerű történet következik egy Kínába szakadt Strauss rokonnal és az ő furcsa titkáról,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 03.
Mielőtt rátérünk az automata mosógépek vezérlésére, egy személyes visszaemlékezéssel...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 03.
Az automata mosógép előnyeit nem kell ecsetelni azoknak, akik láttak már mosógépszagú, gombóccá...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 03.
Nem panaszképpen mondom, puszta tényfeltárás, hogy egy szétszedős poszt megírása sok időt...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 03.
A láncfűrész pompás eszköz fák kivágására, gallyazására és bár intarziás asztalt nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szétszedtem: csigahajtómű

Na végre, gépészet. Csigakerekes hajtómű burkolata alá pillantunk ma. Felépítéséből adódó csökkentett fordulatszámért cserébe igen nagy nyomatékot képes kifejteni, ezért méltán népszerű. Gyakran a derékszögű hajtásmódot is kihasználják, mint példánkban, egy nyugalmazott rotációs kapa hajtóművében. Megtaláljuk elektromos kézi fúróban is, melynek belsőségeiben nemrég turkáltunk javítás címszóval.

csiga05.jpg

A kép egy aranyos kis kecskére emlékeztet, akinek valaki átvert a fején egy vasrudat

A nagy megelégedésre működő kapálógép története tragédiába fordult, mikor a figyelmetlen tulajdonos nem kísérte figyelemmel a hajtómű olajszintjét. Az négy év  - mintegy 300 üzemóra - alatt elszivárgott és a súrlódás lassan megette a csiga által hajtott fogaskereket, amit bronzkeréknek is neveznek anyaga miatt.

csiga06.jpg

Ugyanez hátulról

Javítása gazdaságtalan, ezért a hajtómotor alternatív hasznosítása mellett (terveim szerint egy Szörnyeteg Lajos nevű, igen erős fűnyíró készül belőle) a hajtómű is alapját képezi majd valami gépnek, mely erős mechanikát igényel.

csiga07.jpg

Alulnézetből. Ide csatlakozik tengelykapcsolón keresztül az 5.5 lóerős motor.
Nagyon harapós jószág.

A feltárásról készült képek szüneteiben idézek a Wikipédia szócikkéből, melyet okosabb szakemberek már egyszer korrekt műszaki élesszólással megfogalmaztak.

csiga08.jpg

Öntött alumínium ház két félrészből - nem kevés csavarral - összeillesztve

"A csigahajtás az egymásra merőleges két tengely közötti fogazott hajtás egyik fajtája. A hajtó tengelyre szerelt (vagy vele egy darabból készült) elem neve csiga, leggyakrabban hengeres, egy- vagy többekezdésű csavarfelület határolja. A hajtott tengelyre szerelt elem neve csigakerék. A csiga homlokmetszete (a tengelyre merőleges metszősíkban) általában hurkolt evolvens, ekkor a neve konvolut csiga, egyik szélső esetben arkhimédészi spirál, ekkor a neve arkhimédészi csiga, a másik szélső esetben hegyes evolvens (involut csiga)."

csiga09.jpg

Mint a hasított félsertés metszeti rajza, vagy műszaki rajz tanulmányaink kísértő szelleme, a "mosógép robbantott metszete". Az már látszik, hogy a tengelycsapágy sikló.


"A csigahajtást általában nagy áttételek esetén (i ≤ 150) használják, sokszor elég egyetlen fokozat is, de gyakran építenek fogaskerék előtét hajtással egybeépített csigahajtásokat is. A csigahajtóművek nagy terhelésre is viszonylag kis méreteket tesznek lehetővé. A csigahajtás sok esetben önzáró, ez azt jelenti, hogy ha a hajtómotor leáll és a hajtott tengely terhelés alatt marad, a hajtott tengely a súrlódási viszonyok miatt nem tud visszafelé hajtani. Ez a tulajdonsága előnyös emelőgépeknél, felvonóknál, de más alkalmazásoknál is."

csiga10.jpg

Viszont a csigakerék kétoldalt rendesen golyóscsapágyazott kivitelű

"A csigahajtómű terhelehetőségét folyamatos üzemben általában nem a szilárdsági, hanem a melegedési viszonyok korlátozzák. Mivel a csiga és a csigakerék között folyamatos csúszás lép fel, a két felület közötti súrlódás jelentős veszteségeket okoz, mely veszteségek hő formájában jelentkeznek. A csigahajtóművek hatásfoka az áttételtől, a csiga és csigakerék fogazatának geometriai kialakításától, a súrlódó felületeknél alkalmazott anyagminőségektől, az érintkező felületek érdességétől, a kenés módjától és egyéb tényezőktől függ." 

csiga04.jpg

A hiba oka, hogy kifolyt az olaj. De ettől még maradt benne annyi, hogy összekenjen mindent, amihez hozzáér vagy egyszerűen a közelben tartózkodik. Ezért is becsülöm az autószerelőket, mernek olajba nyúlni.

"Szakaszos üzemű csigahajtóművek által termelt hőt megfelelő nagyságú olajteknő és hűtőbordák megbízhatóan elvezetik, de állandó üzem esetén néha szükség van külső hűtésre is."

csiga02.jpg

Az olajtól megtisztított hajtott kerék. Egy idő után a fogaskerék fogai annyira megkopnak, hogy egyszer csak megcsúszik rajtuk a csigakerék és beindul a darálás. Ennek nyomait látjuk.

"Az állandó üzemű csigahajtások fejlesztésének fő iránya a súrlódási viszonyok javítása és a hőveszteségek csökkentése. A súrlódás csökkentését a hidrodinamikai kenés javításával érik el, ehhez olyan geometriát alakítanak ki, hogy minél több fog legyen kapcsolatban és a fogfelületek minél nagyobb területen érintkezzenek. Ilyen megfontolások vezettek a globoid csigák alkalmazására, melyeknél a csiga hosszú íven körülveszi a csigakereket, a felületi terhelés csökken és a kialakuló olajfilm kisebb súrlódást eredményez."

csiga03.jpg

Nagy része a fogaknak épnek látszik, de ez csak a lapítottakhoz képest igaz. Egy sértetlen bronzkerék...

mtd.jpg

 ..nagyjából így néz ki (MTD gyári fotó)

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.


 



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek