AJÁNLÓ
 
10:00
2013. 04. 09.
Rendszeres olvasóink tudhatják, hogy itt a blogon viszonylag sűrűn olvashatóak az otthonaink...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 04. 09.
Csak minden 5. magyarországi otthon szigetelt megfelelően. Az év leghidegebb hónapjában,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 04. 09.
A társasházak korszerűsítésével akár 60%-kal is csökkenthető lenne a lakások energiafelhasználása...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 04. 09.
Guruló (majdnem) passzív házak a vasútnál A vasúti pályaépítésben, pályakarbantartásban...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 04. 09.
Azt már megszokhattuk, hogy a január általában mindenféle változásokat hoz az életünkbe....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerűen fogalmazva, a csőhéjak csövek szigeteléséhez használatos műszaki eszközök, melyek esetünkben tekercselt eljárással készülnek. Az utóbbi időben két új termék is piacra került e tárgykörben. Ezek az új fejlesztésű csőhéjak, tervezésüknek köszönhetően, nagyban megkönnyítik a velük való munkát, a felhasználók legnagyobb örömére. Ismerkedjünk meg velük!

Ezek tehát a tekercselt kőzetgyapot csőhéjak, melyeket sima és alukasírozott felülettel is megtalálunk, ha a megfelelő helyen keressük őket. Mint az a nevükből is kiderül, ezek a termékek az úgynevezett tekercselt eljárással készülnek, amellyel simább felület és jobb hőszigetelő képesség érhető el. Az IPS 620 tekercselt koncentrikus szálelrendezésű, csiszolt felületű kőzetgyapot csőhéj fűtő- és klimatizációs csővezetékek hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésére alkalmas. Maximális üzemi hőmérséklete 620°C. A termék A1 tűzállósági besorolású. Ez lefordítva, hogy a nagyi is megértse, a nem éghető kategóriába tartozik. A minimális gyártási tűréseknek köszönhetően nagyon jó méretpontosságú. A csőre való felhelyezés megkönnyítése érdekében egyik oldalán hosszirányú hasíték található (a szemközti oldalon félig vágva).

IPS620.jpg

A HPS 035 AluR ásványgyapot csőhéj tekercselt, koncentrikus szálelrendezésű, nem éghető kőzetgyapot csőszigetelés kifejezetten hőszigetelési célokra. Jó zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. Fűtő és klimatizációs csővezetékek hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésére ajánlott. A termék burkolata üvegszállal megerősített alumínium fóliából készült, és hosszanti irányban öntapadó zárócsík található rajta. A kivételesen alacsony hővezetési tényezőnek, a nagyon jó méretpontosságú formának és az optimalizált koncentrikusságnak köszönhető optimális hőszigetelő tulajdonságairól a modern előállítási módszer gondoskodik. Fűtési vagy épületgépészeti vezetékeken alkalmazva a termék hővezetési tényezője 40°C középhőmérsékleten 0,035/ 0,036 W/mK (EnEV szerint).

hspcsoszig.jpg

Ha még inkább el szeretnétek merülni a témában, ajánljuk a cikk szakmai partnerét a Knauf Insulationt

knauflogo_small2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek